'Aklını zimmetlemiş birinin ne ahlakı kalır ne de namusu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tıp Bayramı programında konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2017 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Şu gerçeğin hepimiz çok iyi farkındayız. Sizler kara gün dostu ifadesinin müşahhas hale geldiği kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz. Ağıtların, türkülerin mesajını en iyi sizlerin anladığını biliyorum. Sağlıkçılarımızdan çok daha fazlasının beklendiğini ifade eden şarkılarımız da var. İnsanın en çok çaresiz hissettiği o kritik zamanda imdada ilk kez sizler yetişiyorsunuz.

14 Mart her ne kadar tıp camiamızın gurur günü olsa da, temsil ettiği anlam ve değerler tüm milletimize aittir. 14 Mart bu milletin, bu ülkenin okumuş gençliğinin bir iftihar beratıdır. Şimdi birileri hala 18-19-20-21-22-23-24 yaşındaki gençlerin parlamentoya girip girmemesini konuşuyor. Bunlar girmeyecek de kimler girecek? 14 Mart bizim tarihimize iki kritik hadiseyle güç katıyor. Birisi 1827 yılında Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kurulmasıdır. Modern anlamda ülkemizin ilk tıp mektebi olmuştur. İkincisi ise payitahtın işgali sırasında tıbbiyelerin beyaz önlüklerini adeta bayraklaştırarak başlattığı o tarihi direniştir. Tıbbiyeliler 14 Mart 1919'da okulun iki kulesi arasında büyün bir Türk bayrağı asarak öğrencileri toplantıya çağırmıştır. 14 Mart'taki bu hadise büyük bir direnişin kıvılcımını ateşlemiştir. Tıbbiyelilerin bir kısmı Anadolu'ya geçmiş Kuvva-i Milliye saflarına katılmıştır.

"...SAĞLIK TEŞKİLATIMIZIN NASIL FEDAKARCA ÇALIŞTIĞINI HEPİMİZ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Vatan müdafaası için, bağımsızlığımız için 98 yıl önce şaha kalkan direniş ruhunun bugün de aynı şekilde devam ettiğini görüyorum. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımız, şahit olduklarımız bunun en açık ispatıdır. Darbe teşebbüsü karşısında sağlık teşkilatımızın nasıl fedakarca çalıştığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ben o cefakar, vefakar sağlık çalışanlarımızın terör bölgesinde nasıl çalıştıklarını da iyi biliyorum. Yine o gece hastanelerde görev yapan, görevli olmadığı halde evinden oraya gelen tüm personelimizi de biliyorum. FETÖ ihanet çetesi teröristlerin neler yaptığını, kendilerine ait özel hastaneleri nasıl safdışı bıraktıklarını da biliyoruz. Canilikle insanlarımıza saldıranlara karşı, onlar yaralı kardeşlerimize nasıl sahip olduklarını da iyi biliyoruz.

"BİZ HOLLANDA'YI SREBRENİSTA'DAN TANIRIZ"

Savaşın bile bir ahlakı, kuralı vardır. Sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Hollandalı gibi olursa açar. Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa'dan tanırız. 8 bin Boşnağı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Kimse bize medeniyet dersi vermesin. Bu milletin aktır, ama onlarınki kapkaradır. Tarihe centilmenler savaşı olarak geçen Çanakkale Savaşı bunun sayısız örneğiyle doludur. Vatanını 1 dolara satacak birisinde namus, onur, haysiyet kalır mı? Allah aşkına kendi silah arkadaşlarını dahi katleden bir caniden ne beklersiniz? Hainin ne insanlığı ne arkadaşlığı olur. Aklını hoca kılıklı bir şarlatana zimmetleyenin ne ahlakı kalır, ne namusu. Bir terör örgütüne militan olmayı, bu millete asker olmaya tercih edende onur da ilke de kalmaz. Bir insanda Allah korkusu yoksa, düşmanın dahi yapamayacağı ihanetleri, katliamları işlemekten bunlar çekinmez.

BUNLARIN YALANLARI DA TEK TEK İFŞA OLACAK

15 Temmuz gecesi buna defalarca şahit olduk. Sağlık görevlilerimize saldırıldı, ambulanslarımız kurşunlandı. O gece insanımıza kurşun sıkan, gözü ve gönlü kararmış bu tipler her gün mağduriyetten bahsediyor. İfadelerine bakarsanız, FETÖ'yi hayatlarında duymamış, örgütle hiç bağlantıları olmamış. Bunların yalanları da tek tek ifşa olacak. Kaçarken imha ettiklerini sandıkları kayıtlar, insanımıza acımasızca kurşun sıktıklarını ortaya koyuyor. Alçaksınız, adisiniz. Ne yaptı o polisler size? O savunmasız insanların ellerinde silah mı var? Onlar Türk bayrağıyla o yürüyüşü yaparken, şahadete o şekilde koşarken, onlar demokrasiye yürürken, onlar bombaları yağdırıyordu.

15 Temmuz gecesi kayıtları, ülkemizin ve milletimizin nasıl büyük bir badire atlattığını gösterirken, nasıl önemli ve güçlü bir millet olduğunu göstermesi bakımından önemliydi. Böyle bir millete hizmet etme görevini bana lütfettiği için Allah'ıma hamd ediyorum. O görüntüler hepimize meselenin sadece darbe girişimi değil, ülkemizin işgal girişimi olduğunu hatırlatıyor. Fedakarlıklarınızı unutmak mümkün değil. Sizler bunu ahdinize sadık kalarak yaptınız. Birileri bunu yapmayabilirdi ama siz yaptınız. Tıpkı 14 Mart 1919'da bayrak açan tıbbiyeliler gibi bayrağımız, geleceğimiz için yaptınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber