'Bürokratın yüzünden bakanların istifa ettiğini bilirim'

Bakan Yılmaz: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kesinlikle istikrar vardır. Biz 15 yıldır iktidardayız, koalisyonları pek kimse hatırlamaz, ilk defa oy kullanacak kişiler de koalisyonu hatırlamaz. Tek bir bürokratın farklı tercihlerinden dolayı bakanların istifa ettiklerini bilirim. Koalisyon hiçbir ülkeye kazanç, huzur getirmedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2017 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bürokratın yüzünden bakanların istifa ettiğini bilirim'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Halk oylamasına gidilmeden bayağı kutuplaşmış, keskinleşmiş bir kutbu temsil eden Cumhuriyet Halk Partisini dahi millete bu kadar yaklaştırması, sistemin Türkiye'nin geleceğinde de çok olumlu değişikliğe yol açacağının göstergesidir." dedi.

Bakan Yılmaz, kentteki temasları kapsamında partisinin İzmir Gençlik Kolları tarafından Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve ilk defa oy kullanacak gençlerin katıldığı toplantıda konuşma yaptı.

Mevcut anayasanın vesayet makamları tarafından hazırlandığını anlatan Bakan Yılmaz, mevcut sistemin iki başlılığa neden olan yapısı nedeniyle değiştirildiğini anlattı.

Türkiye'de rejim sorunu olmadığını, tek sıkıntının iki başlılık olduğunu ifade eden Yılmaz, "Hayallerinize ulaşabilmek için sizin rehberinizin, yol göstericinizin çok iyi olması lazım. Bizim hayalimiz Türkiye'yi dünyanın ekonomisi en iyi 10 ülkesinden biri yapmak. Bunu yapmak için güçlü bir yönetime, etkili bir yönetime sahip olmamız lazım, şimdi bunun için de fırsat ve şans bizim önümüze 16 Nisan'da geliyor." dedi.

Yılmaz, cumhurbaşkanının mevcut sistemde bir çok yetkisi olmasına rağmen hiçbir sorumluluğunun olmadığını, bu durumun da hukuk devletiyle çeliştiğini anlattı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde en büyük denetim organının millet olduğunun altını çizen Yılmaz, bu sistemle ülkeyi yönetmek isteyen partinin yüzde 50'nin üzerinde oy alması gerektiğini ifade etti.

Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kesinlikle istikrar vardır. Biz 15 yıldır iktidardayız, koalisyonları pek kimse hatırlamaz, ilk defa oy kullanacak kişiler de koalisyonu hatırlamaz. Tek bir bürokratın farklı tercihlerinden dolayı bakanların istifa ettiklerini bilirim. Koalisyon hiçbir ülkeye kazanç, huzur getirmedi. En uzun dönem koalisyon İtalya'da görüldü, İtalya da bunun sıkıntısını gördü. En son kanunla yüzde 40 alan iktidar olsun dediler, koalisyonları engellemek için."

"CHP'NİN SÖYLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLDU"

Bakan Yılmaz, daha sonra Memur-Sen öncülüğündeki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Yapılmak istenen değişikliğin çok partili hayata geçiş sistemi kadar önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, halk oylamasının bir siyasi partiyi değil tüm ülkeyi ilgilendirdiğini söyledi.

Yılmaz, halk oylamasının CHP'nin tavır ve söylemlerinde değişikliklere neden olduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Şimdi biliyorsunuz Maltepe'de bir hanım kardeşimize kendisini bilmez birisi bir sataşma yaptığında Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti. 'Kimsenin kılığına, kıyafetine karışmak doğru değildir, herkes kendi kılığını kıyafetini, inancını, düşüncesini belirler' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi değişti değil mi bu konuda, hiç şüpheniz olmasın. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız için farklı konuşurlarken şimdi Sayın Cumhurbaşkanı diyorlar. Halk oylamasına gidilmeden bayağı kutuplaşmış, keskinleşmiş bir kutbu temsil eden Cumhuriyet Halk Partisini dahi millete bu kadar yaklaştırması, sistemin Türkiye'nin geleceğinde de çok olumlu değişikliğe yol açacağının göstergesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber