'Anlaşılıyor ki içerideki hayır kampanyasını zayıf gördüler'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: - "Öyle anlaşılıyor ki içerideki hayır kampanyasını zayıf gördüler, dışarıdan destek vermeye çalışıyorlar" - "İnşallah 16 Nisan'da millet 'evet, evet, evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacaktır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2017 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Anlaşılıyor ki içerideki hayır kampanyasını zayıf gördüler'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Öyle anlaşılıyor ki içerideki hayır kampanyasını zayıf gördüler, dışarıdan destek vermeye çalışıyorlar." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Nisan'a az bir süre kaldığını ve bu süreyi en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.

Teşkilat mensuplarının bu süreyi gece gündüz demeden tamamlayarak 16 Nisan'da Elazığ'dan çok yüksek oranda "evet" çıkmasını temin edeceklerini ifade eden Kurtulmuş, bu evetlerin Elazığ ve Türkiye'nin geleceği, güçlü ve büyük bir Türkiye'nin yoluna devam edebilmesi, Türkiye'nin kendisine karşı bütün bu meydan okumalara karşı, daha kuvvetli ayakta durabilmesi ve daha iyi yönetilebilmesi için olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, "İnşallah 16 Nisan'da millet 'evet, evet, evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacaktır" diye konuştu.

Daha sonra SKM önünde toplanan kalabalığa seslenen Kurtulmuş, 16 Nisan referandumunda Elazığ'a çok yüksek bir oy oranı ile Türkiye birincisi olmanın yakışacağını söyledi.

Türkiye'nin yeni bir yol ayrımında olduğunu aktaran Kurtulmuş, güçlü ve büyük Türkiye olma istikametinde hızlı adımlarla ilerlediklerini bildirdi.

Türkiye'nin bir taraftan bu hızlı adımlarla ilerlerken diğer taraftan Türkiye'nin güçlü bir şekilde yönetilmesini istemeyenlerin Türkiye'nin ayaklarından çektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan FETÖ ile bir taraftan PKK ile bir taraftan DEAŞ ile bu aziz milletin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Türkiye'de devlet ile milletin kaynaşarak güçlü ve büyük Türkiye olmasını önlemeye çalışıyorlar. Bunlar yetmediği gibi şimdi bir de dışarıdan bu kampanyanın yeni katılımcıları var. İsviçre'de bir gazete birinci sayfasına tam sayfa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini koyuyor ve 'Tayyip Erdoğan'ın diktatörlüğüne son vermek için hayır deyin' diyor."

Bu sırada bir vatandaşın "Onlar Gakkoş tokadı yememiş" diye seslenmesi üzerine Kurtulmuş, "Bak şimdi diyor ki 'Gakkoşların bunlar daha tokadını yememişler, bilmiyorlar, tokadı nasıl atıyoruz sandıklarda evet evet evet." diye konuştu.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alman gazetesi o da diyor ki 'Türk siyasetçiler Almanya'ya gelmesin, burada propaganda yapmasınlar'. İyi de PKK'lılar fellik fellik Almanya'da propaganda yapıyor mu, FETÖ'cüler yapıyor mu? Bu memleketin Dışişleri Bakanı, Aile Bakanı, diğer bakanları, milletvekilleri neden Türk kardeşlerimizle buluşmasın? Demek ki bunlar korkunun alametleri. Korkunun ecele faydası yoktur. Şimdi öyle anlaşılıyor ki içerideki hayır kampanyasını zayıf gördüler, dışarıdan destek vermeye çalışıyorlar. Ne yaparsanız yapın, içeriden dışarıdan kim destek olursa olsun bu millet 16 Nisan'da kararını vermiş, Allah'ın izni ile 'evet' diyerek yeni ve güçlü bir siteme adım atacaktır. Niçin evet, istikrarlı bir yönetim, ekonomik krizlere düşmemek, yönetimde çift başlılığı kaldırmak, siyasi krizler olmasın, ikide bir yıkılıp kurulan koalisyon hükümetleri olmasın diye evet."

Kurtulmuş, "Güçlü bir şekilde yönetileceğiz. Kim ne istiyorsa istesin. Allah'ın izni ile Türkiye düşmanları, bu aziz milletin düşmanları istedikleri hiçbir fırsatı bulamayacaklar ve inşallah 16 Nisan yeni Türkiye'nin başlangıcı olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber