Hastanenin âcil servisinde 45 dakika bekledi, yatak bulunamadı, kalpten öldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanenin âcil servisinde 45 dakika bekledi, boş hasta yatağı bulunamadı, kalpten öldü

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, kalp krizi geçiren bir kişinin hastanelerde boş yer olmadığı için hayatını kaybettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Bursa'da ikamet eden Necati Mülayim, eşi ve çocuklarıyla birlikte Orhangazi'de Yıldız Sitesi'nde ikamet eden kayınvalidesini ziyarete gitti. Orhangazi'ye geldikten birkaç sonra rahatsızlanan Necati Mülayim'i, yakınları Orhangazi Devlet Hastanesi'ne getirdi. Otomobilden inerek acil servise yürüyerek giren Mülayim'in kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Görevli doktor, hastanın sevk edilmesi gerektiği için Bursa'daki hastanelerde boş yer aramaya başladı. Ancak özel hastaneler dahil tüm görüşmelerden olumsuz cevap alındı. Hastanelerde boş yer olmadığı için hasta sevk edilemedi. Görevliler, bir yandan boş yer ararken, diğer yandan da hastayla ilgilendi. Yaklaşık 45 dakika geçti ve hastanelerde boş yer bulunmadığı için sevk edilemeyen hasta hayatını kaybetti.

2 çocuk babası olan Necati Mülayim'in eşi, ailesi ve yakınları hastanede sinir krizleri geçirdi. Mülayim'in hastane morguna alınan cenazesi Pazar sabahı ailesine teslim edildi.

Hafta sonu yaşanan olay sonrasında Necati Mülayim'in yakınları hastaneye akın ederek, yaşananlara tepki gösterdi. Hasta yakınları, 112 merkezinin acil hastalar için hastane takibini yapması gerektiğini söyledi. Hastanelerde boş yer bulunana kadar ambulansın çıkış yapamamasının çeşitli sıkıntılara sebep olduğu ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber