Döner sermayenin yüzde 10'u dönmüyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Konak Dr. Hayri Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğumevi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Başyurt, döner sermayenin yüzde 10'unu ödeme zorluğu çeken hastaların imzaladığı taahhüt senetlerinin oluşturduğunu, bunların da ancak yüzde 10'unun tahsil edilebildiğini söyledi.

Başyurt, 2006 yılında ödenmeyen taahhüt senetleri sebebiyle 1 milyon YTL kayıpları olduğunu belirtti.

Doğum Hastanesi'ne ağırlıklı olarak sosyoekonomik seviyesi düşük hastaların geldiğini belirten Başyurt, döner sermayelerinin yüzde 10'u kadarını hiçbir sosyal güvencesi olmayan hastaların oluşturduğunu, taburcu olduklarında ödeme yapmadıkları için senet imzalatmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Senetleri tahsil edemediklerini dile getiren Abdullah Başyurt, şunları kaydetti:

''Bu senetlerin tahsili için dosyaları kanun gereği Gelir İdaresinin Muhakemat Müdürlüğüne gönderiyoruz ancak, yine de tahsilat yapılamıyor. Bir de gönderdiğimiz her dosya için Muhakemat Müdürlüğüne ayrıca para ödüyoruz. Döner sermayemizin yüzde 10'u, yani 1 milyon YTL?si tahsil edilemeyen tedavi hizmetleridir.''

-HASTA HAKLARI LİDERİ HASTANE-

Başyurt, İzmir'deki devlet hastaneleriyle eğitim ve araştırma hastaneleri arasında, hasta hakları şikayetleri bakımından en az şikayet edilen hastanenin kendileri olduğunu ifade etti.

Başyurt, son bir yıl içinde yapılan başvurularda şikayet sayısı en az hastane olduklarını belirterek, şunları söyledi:

''Hasta Hakları Kurullarının oluşturduğu hasta hakları birimlerine yapılan şikayet başvuruları sayısı bakımından en düşük hastane bizimki oldu. Kurul, en düşük başvuru nedeniyle bize teşekkür etti. Son bir yılda hasta hakları birimine yapılan şikayet başvurusu sayısı sadece 9 oldu.''

Hasta Hakları Kurullarının sivil toplum kuruluşu, sendika, parti ve diğer kişilerden oluştuğuna dikkati çeken Başyurt, hasta haklarına yapılan başvuruların bağımsız bir organ olan hasta hakları kurulları tarafından incelendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber