İstanbul'dan ABD'ye uçuşta, neler yasak olacak?

Bakan'dan, ABD'ye uçuşlarda elektronik cihaz yasağına dair açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2017 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'dan ABD'ye uçuşta, neler yasak olacak?

Ulaştırma Bakanı, ABD'nin aralarında İstanbul'un olduğu 10 ülkenin havalimanından ABD'ye yapılacak uçuşlarda kokpitte elektronik cihaz taşınmamasına yönelik yasağın uygun olmadığını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Şeker Fabrikası işçileriyle görüştü. Bakan Arslan, ABD'den Ortadoğu ve Afrika uçuşlarına elektronik cihaz yasağı ile ilgili soruları cevapladı. Bakan Arslan şunları söyledi:

"Cep telefonu dışındaki elektronik malzemelerin kokpitte değilde bagajda taşınmasıyla ilgili bir karar açıkladılar. Önümüzdeki günlerde bunu uygulayacaklarını belirttiler. Bu bizim ülkemiz açısından da ABD açısından da doğru bir şey değil. Zira kimse keyfi için oraya gitmiyor. Biz, dünden bu yana arkadaşlara gerekli talimatı verdik. ABD'nin ilgili otoriteleriyle de görüştük. İnsanların 10-12 saatlik yolculukta bu tip cihazların yanlarında olmasının, verimli ve sağlıklı olacağını düşünüyoruz. İstanbul'u başka hava limanlarıyla karıştırmak yanlış. Biz zaten her türlü güvenliği alıyoruz. Dünden bu yana ilgili otoritelerle görüşüyoruz. İnşallah bir sonuç alırız. Biz, uygulamanın kaldırılması veya hafi,fletilmesini müzakere ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber