Türkiye Kalkınma Bankası: Üst noktadaki faizler gevşemeye başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) Genel Müdürü Abdullah Çelik, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yabancı yatırımcıların gündeminde olmadığını söyledi.

TKB tarafından Eskişehir Sanayi Odası'nda düzenlenen kredi bilgilendirme toplantısına katılan Çelik, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik, gazetecilerin 2007 yılına ilişkin beklentileri sorusuna karşılık, yabancı yatırımcıların Türkiye'yi yakından takip ettiğini ve ilgilendiğini kaydetti. Önceki dalgalanmada doların 1,7000 YTL'ye çıktığını, şimdi 1,3000 YTL'nin az üzerinde olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Döviz, çıkar iner. Bizim kriz beklentimiz yok. Dövizde bir dalgalanma olur. Biraz artabilir, azalabilir. Kimse döviz kurunu taahhüt etmiyor. Ancak, öyle anormal bir kriz senaryosu gözükmüyor. En üst noktasında bulunan faizler gevşemeye başladı.''

''TÜRK EKONOMİSİNİN GELECEĞİNE İLGİ VAR''

''Türkiye'ye müthiş bir ilgi var. Türkiye, yabancı bankalar tarafından sürekli gündemde'' diyen Çelik, şunları söyledi:

''Türk ekonomisinin geleceğine bir ilgi olduğunu görüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler yabancı yatırımcıların gündeminde değil. Onlar makro dengelerdeki iyileşmeleri daha çok önemsiyorlar. Burada özellikle bütçeye dikkati çekmek lazım. Bütçe çok iyi gidiyor. Cari açıklarda birtakım rakamlar var ama bütçe çok iyi gidiyor. Bu da uzun vadede faizlerin düşeceğini konusunda ilgi uyandırıyor.'' Çelik, TKB olarak imalat sanayi, eğitim, turizm, sağlık ve enerji sektörlerindeki firmaların finansmanlarına gerek kredi kaynakları, gerekse yurt içi ve dışından sağlanan kredilerle destek olmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber