Londra'da hayatını kaybeden kadın Kıbrıs asıllı Ayşe öğretmen

Londra'daki şok saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de 43 yaşındaki İspanyolca öğretmeni Aysha (Ayşe) Frade olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mart 2017 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırganın aracıyla Westminster köprüsü üzerindeki yayaların üzerine sürdüğü esnada çarptığı Aysha, yoldan geçen bir otobüsün altına savrulmuş ve hayatını kaybetmişti. Reuters tarafından geçilen fotoğrafta görülen talihsiz kadının iki çocuk annesi Aysha Frade olduğu ortaya çıkarken İngiliz basınındaki haberlerde, Frade'nin olay sırasında çocuklarını okuldan almaya gittiği bildirildi. Annesi İspanyol, babası ise Kıbrıslı Türk olan Frade ve Portekiz asıllı İngiltere vatandaşı eşi John Frade'nin, sekiz ve 11 yaşlarındaki iki çocuklarıyla birlikte Londra'da yaşadıkları belirtildi. Frade Londra'da DLD Koleji'nde İspanyolca dersleri veriyordu. İspanya'daki ailesi Galiçya'nın Betanzos kasabasında yaşıyor.

Betanzos Belediye Başkanı Ramon Garica Vazquez Frade'nın ölümü hakkında Perşembe sabahı kendilerine bilgi verildiğini söyledi ve "Dün geceki söylentiler ne yazık ki doğru" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber