?Skandal' hastanede uyuşturucudan öldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HASTANE görevlileri tarafından, hastalara dayak atılması ve uyuşturucu ticareti yapıldığı öne sürülen Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 6 ay önce uyuşturucu tedavisi gören 50 yaşındaki Bilal Ergüleç, yüksek dozda verilen uyuşturucudan öldü. Güleç'e eroini verdiği iddia edilen uyuşturucudan tedavi gören 42 yaşındaki Ali Öztürk hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gaziantep'te yaşayan ve ?esrar içmek' suçundan hapis cezasına çarptırıdığı belirtilen Bilal Ergüleç, geçen yılın ağustos ayında mahkeme kararıyla bu hastanesine yatırıldı. Madde Bağımlıları Bölümü'nde tedavisi süren Ergüleç, 23 Ağustos 2006 tarihinde odasında ölü bulundu. Üzerinde bir kağıda sarılı esrarlı sigara ile 10 YTL para çıktı. Ergüleç'in ölüm nedenini belirlemek için Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Ergüleç'in kan ve idrar örneklerinde yüksek dozda morfin bulunduğu, ölümün uyuşturucudan olduğu saptandı. Yapılan soruşturma sonunda, Ergüleç'e tedavi gördükleri 20 yataklı Madde Bağımlıları Bölümü'nde eroin sattığı iddia edilen ve diğer hastalar tarafından görüldüğü belirtilen 42 yaşındaki Ali Öztürk, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Ataullah Dönmez, uyuşturucu bağımlısı Ergüleç'in tedavi gördüğü hastanede uyuşturucudan ölmesiyle ilgili yaptığı soruşturmayı tamamlayarak Ali Öztürk hakkında ?Uyuşturucu (eroin) temini, icrai davranışla ölüme neden olmak' suçlarından dava açtı. Savcı, Öztürk hakkında uyuşturucu vererek Ergüleç'in ölümüne neden olmak suçundan 20, uyuşturucu temini suçundan da 5 yıl hapis cezası istedi. Öztürk ile birlikte Ergüleç'e uyuşturucu verdiği öne sürülen yine uyuşturucudan tedavi gören Vakkas Bay bu olaydan bir süre sonra ölünce hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına kararı verildi.

Adana 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Öztürk, dün yapılan ilk duruşmasında Ergüleç'e eroini kendisinin vermediğini öne sürdü. Öztürk, Adana'daki Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğünü anlatırken, ?Uyuşturucu madde temin etmiş değilim. Bilal Ergüleç'in öldüğü bildirilerek ifadem alındı. Bilal Ergüleç'e uyuşturucu madde temin etmedim. Kendisine enjekte etmedim. Bu olayla benim alakam yoktur'' diyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Öztürk hakkında, Ergüleç'in ölümüne neden olmak ve uyuşturucu madde temin etmek suçlarını ayırdı. Sanık Öztürk, iki ayrı suçtan ayrı ayrı tutuklu olarak yargılanacak. Mahkeme Öztürk'ün tutukluluk halinin devamına karar verip, hastanedeki uyuşturucunun verilmesini gördüğü iddia edilen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

?BABAM ESRAR İÇİCİSİYDİ''

Babasının hastanede tedavi sırasında uyuşturucudan ölmesi üzerine şoke olan 20 yaşındaki Mehmet Celal Ergüleç, adliyede babasının öldüğü gün verdiği şunları söylemişti:

?Babam esrar içicisiydi. Bu yüzden mahkumiyeti vardı. Savcılık izniyle hastanede tedavi görüyordu. Ayrıca, astım hastasıydı. Esrar içemeden duramazdı. Hastaneye nasıl uyuşturucu sokulmuş ve babama verilmiş bilmiyoruz. Babam tedavi için hastanede yatıyordu. Ama, hastanede uyuşturucudan öldü. Babamın ölümüne neden olanlar ve hastaneye uyuşturucu sokanlardan şikayetçiyiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber