2007 yılı 7 kişilik otomobilin yılı olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 2007 yılının 7 kişilik binek otomobillerin yılı olacağını söyledi.

Aybar, Kolin Otel'de düzenlenen Renault Mais 2007 Şebeke Toplantısı öncesinde Renault-Dacia tarafından yeni üretilen 7 kişilik ?Logan MCV? marka otomobili, basın mensuplarına tanıttı. Aybar, ?Logan MCV?nin firmanın gücüne güç katacak yeni bir ürün ve 7 kişilik olması nedeniyle Türkiye şartlarında, ticari ve binek otomobil ihtiyacını çok iyi fiyatlarla sunan bir otomobil olduğunu belirtti. Bu ürününün hafta sonundan itibaren tüm bayilerde satışa sunulacağını ifade eden Aybar, ?Logan MCV'den çok büyük bir başarı bekliyoruz. Fiyatı 19 bin 900 YTL'den başlıyor. Türkiye'de Renault ve Dacia'yı teşhir etmeye başladık. Bu ürünlerimiz, 9 yıldır ülkemizde binek otomobil pazarının lideri olan bizleri, daha güçlü noktalara getirecektir. (Logan MCV) ve (Logan Sedan) marka iki değişik otomobil satmaya başlıyoruz. Her iki seride de, on binin üzerinde satış beklemekteyiz. 2007 yılı 7 kişilik otomobillerin yılı olacak? dedi.

RENAULT'UN 2007 YILI HEDEFLERİ

Aybar, Türkiye'de bu yıl içinde, seçimler nedeniyle iki önemli gelişme yaşanacağını, dolayısıyla makro ekonomik dengelerin istikrarlı gitmesinin çok önemli olduğunu belirtti. ?İstikrar varsa, reel sektörde canlılık vardır. İnsanlar piyasanın, ekonominin içindedir? diyen Aybar, tek beklentilerinin istikrarın muhafaza edilmesi olduğunu ifade etti.

Göstergelerin bu yönde olduğunu dile getiren Aybar, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Türkiye'nin son 4 yılda yakaladığı istikrar, bu yılın da istikrarlı geçeceğinin bir göstergesi. Geçen yılki kadar pazar olması muhtemel ama, satışlarda yüzde 10 düşüş yaşanması istikrar anlamında sürpriz olmamalı. Bu doğrultuda tahminlerimizi yaptık. Geçen yıl, 85 bin araç sattık. 59 bini binek otomobildi. Binek otomobilde, yüzde 15,9 pazar payı alarak, 9. yılımızı da lider tamamladık. 10. yılı da lider olarak sürdürmek en önemli iddiamız. Pazar payımızı dahada geliştirerek, bu yılı da iyi bir konumda kapatmak üzere bütün planlarımızı yapmış bulunuyoruz.?

ÇİN ÜRETİMİ OTOMOBİLLER

Türkiye'de serbest pazar ekonomisinin geçerli olduğunu ve çeşitli markalarda otomotiv pazarı geliştiğini belirten Aybar, Çin'in, Türkiye'nin uyguladığı 55 değişik teknik testi geçebilmesi halinde otomotiv pazarında yer alabileceğini söyledi.

Türkiye'de, 35 distribütörde 43 markanın satışa sunulduğunu anlatan Aybar, şöyle devam etti: ?Sonuçta bunların hepsi bazı ön şartların yerine getirilmesiyle oluyor. Çin otomobilleri içinde, aynı şey söz konusu. Özellikle bizlerin entegre olmaya doğru gittiğimiz Avrupa Birliği (AB) yolunda, AB'nin ilgili direktiflerine uygunluk açısından, her türlü gelişmeyi sağlamış otomobillere, onay belgesi verdikten sonra, gerekli şartlara uygun teşkilatlarsa, pazarımızda lanse etme imkanı vermeliyiz. Ancak bütün bu şartların yerine gelmesi, ciddi bir yatırım anlamına geliyor. Türkiye'de onay belgesi almanın, 55 değişik teknik testi var. Bunlardan geçmek gerekiyor. Daha sonra lojistik faaliyetler söz konusu. Türkiye'de uygulanan gümrük rejiminden dolayı, ortaya çıkan maliyetler var. Bütün bunlara rağmen, belirli bir ekonomik güç sağlarlarsa bütün bu şartların yerine gelmesi kaydıyla, pazarımızda yer bulabilirler.?

Renault olarak, hiç bir markadan çekinmediklerini dile getiren Aybar, 1995 yılında gümrük birliği yürürlüğe girdikten sonra, bir çok markanın Türkiye'de faaliyet göstermeye başladığını, Renault'un, Türkiye otomobil pazarında, pazar lideri olduğunu kaydetti.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İTHALATI

Aybar ayrıca, AB sürecinde, ikinci el otomobil ithalatının serbest bırakılmasının ülke gündeminde olmadığını dile getirdi. Türkiye'nin bu konuda gerekli lisansları taklit ettiğini ve ikinci el otomobil ihracatının Türkiye için kapalı olduğunu ifade eden Aybar, ?Sanayinin yüzde 90 üzerindeki bölümü, AB içindeki markalardan oluşuyor. Dolayısıyla Türkiye bu konuda doğru bir karar vermiştir. Biz işimize bakıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber