'Memurun mesai saati değişebilir'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, mesai saatlerinde değişiklik yapılması konusunun kamuoyunda tartışılmasında fayda olduğunu belirtti ve menfaatler neyi gerektirise o yapılmalı dedi.

Resmi ziyaret için KKTC'de bulunan Bakan Pepe, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Mesai saatlerinin değiştirilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili bir soru üzerine Bakan Pepe, ?Bu konuyla ilgili meselenin kamuoyunda tartışılmasında fayda var. Daha çok kamuoyunda tartışılsın. Bu işin artısını, eksisini bilim adamlarıyla, işin uzmanlarıyla, onların görüş ve düşüncelerini de alarak tartışalım. Türkiye'nin gerçekleri, Türkiye'nin ihtiyaçları böyle bir şeyi gerektiriyorsa o zaman o yola başvurulur? dedi.

Bakan Pepe, mesai saatlerinin değiştirilmesiyle ilgili konunun gündeme gelmesinin, küresel ısınmanın tartışıldığı bir ortamda kendisine sorulan, bu konuda yapılabileceklerle ilgili bir soru sonucunda ortaya çıktığını kaydetti.

Pepe, konunun suyla ve enerjiyle ilgili, bütün sektörler, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, üniversitelerle ilgili, top yekun yapılacak çalışmalar anlatılırken gündeme geldiğini söyledi.

Bakan Pepe, ?Enerjiden daha fazla tasarruf edebilmek, güneş ışığını daha fazla kullanmak, trafikteki kaybetmiş olduğumuz zamanı, enerjiyi minimize etmek açısından bu bile düşünülebilir dedik? diye konuştu.

?Dünyada böyle uygulamalar var. Kuzey ülkelerinde var, Avrupa'da bazı ülkelerde var. Türkiye'de de olabilir? diyen Pepe, şu an için bu yönde bir karar alınmadığını vurguladı.

KKTC'DEKİ ULUSLARARASI ÇEVRE KONFERANSI

Yakın Doğu Üniversitesinin düzenlediği ?Çevre: Yaşam ve Sürdürülebilirlik? uluslararası konferansının önemine de dikkati çeken Pepe, ?Konferansı son derece önemli buluyorum. Kıbrıs'ta dünya küresel ısınmayı konuşurken, dünyayla eş zamanlı olarak böyle bir konferansın düzenlenmesi ve böyle bir katılımın olması gerçekten sevindirici bir olay? diye konuştu.

Bakan Pepe, çevre, dünyanın geleceği, ülkelerin ve insanlığın ortak geleceği açısından bu tür konferansları son derece olumlu bulduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber