Alman vekillerden Türkiye'yi karalama ve hayır kampanyası

Alman vekil Renner, HDP'lilerle PKK gösterisine katıldı, teröristbaşının fotoğrafı önünde Türkiye'yi karalayıp 'hayır' kampanyası başlattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mart 2017 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alman vekillerden Türkiye'yi karalama ve hayır kampanyası

YELDA GÖKDAĞ

Avrupa'nın Türkiye düşmanlığı giderek tırmanıyor. "Nevruz Kutlaması" adı altında düzenlenen terör gösterilerine ev sahipliği yapan Avrupa'nın skandal uygulamalarına son örnek Almanya'da yaşandı. Hafta sonu Almanya'da gerçekleştirilen ve terör örgütleri PKK/YPG gösterisine dönüşen toplantıda, Alman vekiller de boy gösterdi.

Özgürlük istediler

Teröristbaşı Öcalan'a özgürlük istenen organizasyona katılan Almanya Federal Meclisi üyesi Sol Parti Milletvekili Martina Renner, PKK/YPG'nin paçavraları ile Öcalan'ın posterleri önünde konuşma yaptı. ABD'nin casusluk faaliyetlerine ilişkin iddiaların araştırılması için kurulan komisyonun başkanlığını da yapan Martina Renner, terör gösterisine dönüşen etkinlikte beline terör örgütü PKK'nın kuşağını bağlayarak Türkiye'yi kötüledi.

REFERANDUMDA PKK İŞBİRLİĞİ

'Hayır' kampanyasını Twitter'dan başlattı

Türkiye'ye yönelik karalama kampanyasını katıldığı HDP organizasyonlarıyla sınırlamayan Renner, twitter hesabından da çirkin faaliyetlerini sürdürüyor. Renner son olarak Twitter hesabından, Türkiye'deki referandum için "hayır" kampanyası da başlattı.

TAM DESTEK!

AKŞAM, BND'nin FETÖ'cü hainlere desteğini 16 Eylül 2016 günü "Öz'ü villasına BND Kalkanı" başlığıyla manşetten duyurmuştu. Kahl, 15 Temmuz'un arkasında Gülen'in bulunduğuna dair kanıt olmadığını söylemişti!

MİT sizi izliyor

MİT, Almanya'da faaliyette olan FETÖ'cüleri BND'ye liste halinde sundu. Almanya ise bu isimleri 'izleniyorsunuz' diyerek uyardı.

Alman Süddeutscher Zeitung Gazetesi, MİT'in Almanya'da yaşayan FETÖ'cülere yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğunu iddia etti. Haberlere göre MİT, elde ettiği bilgileri Münih Güvenlik Konferansı'nda BND'ye iletti. Listede Almanya'daki 300 FETÖ'cü ile 200 kadar dernek okul gibi kurumun gizli bilgileri bulunuyor. BND Başkanı Bruno Kahl, bu dosyaları Alman Hükümeti, Anayasayı Koruma Teşkilatı, Federal Savcılık, Federal Asayiş Dairesi ve LKA'ya iletti. Asıl skandal ise bundan sonra başladı. Alman istihbaratı verilen listedeki FETÖ'cüleri, Türkiye tarafından izlendikleri konusunda uyardı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Federal Savcılık ise Almanya'da FETÖ casusluğu yapıldığı iddiasıyla MİT elemanlarına soruşturma açtı.

Müebbet alır diye iade etmediler

Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet ederek hayatını kaybeden Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz, iki sene önce DHKP-C'li iki terörist tarafından makam odasında rehin alınarak şehit edilmişti. Kiraz'ın ölümünün ardından teröristlere talimatın örgütün yurtdışındaki yöneticilerinden geldiği üzerinde duruluyordu.

MUSA'YA KUCAK AÇTILAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle olayın azmettiricileri arasında yer aldığını tespit ettiği terör örgütü yöneticilerinden Musa Aşoğlu hakkında hem yakalama hem kırmızı bülten kararı çıkartılmıştı. Almanya, Aşoğlu'nun Türkiye'ye iade talebini reddetti. Almanya makamları gerekçe olarak ise "iadesi durumunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması tehlikesi bulunduğunu" gösterip bir teröriste daha kucak açtı!

BfV'den skandal FETÖ açıklaması

Almanya'da Federal Haberalma Servisi'nden (BND) sonra, iç istihbarat servisi BfV'den de skandal FETÖ açıklaması! BfV Başkanı Hans-Georg Maassen, Türk güvenlik birimleriyle işbirliğinin şu an sorunlu olduğunu belirterek Türk hükümetinin FETÖ yapılanmasına yakın olduğu iddia edilen kişilere yönelik suçlamalarına dair kanıtlarının yetersiz kaldığını öne sürdü: Türkiye dışında hiç kimse darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğuna inanmıyor. Türk hükümetinin buna ikna ettiği kimseyi tanımıyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber