Vali Güler'den savunma: Kitapçık valiliğimle ilgili değildir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında "görevde yetkiyi kötüye kullanmış olma" ihtimaline ilişkin ön inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığına yazı göndermesiyle ilgili, "Bu broşür veya kitapçık valiliğimle ilgili bir broşür veya kitapçık değildir. İl Özel İdaresine de ait değildir" dedi.

Güler, İstanbul Valiliği'nde basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını cevapladı.

Bir partinin Büyükçekmece İl Genel Meclisi üyelerinin, İl Özel İdaresi çalışmalarını tanıtmak amacıyla hazırladıkları bir broşürde fotoğrafının ve bir ön sözünün yer aldığı haberlerine ilişkin daha önce açıklama yaptığını hatırlatan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu broşür veya kitapçık valiliğimle ilgili bir broşür veya kitapçık değildir. İl Özel İdaresi'ne de ait değildir. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun kaynağıyla yapılmış bir broşür de değildir.

İl Genel Meclisi üyelerinin, bir partinin ilçe örgütünün hazırladığı bir broşürdür. Burada herhangi bir ön sözüm yoktur. Herhangi bir imzam da yer almamaktadır. Fotoğraf, bilgim dışında kullanılmıştır. Bu fotoğrafın bilgim dışında kullanıldığı da söz konusu partinin ilçe başkanı tarafından teyit edilmiştir. Esasen ön söz diye fotoğrafımın altında yer alan ibareler de İl Özel İdaresi'nin görev ve yetkilerini belirten 02 sayılı Kanun'un ilgili maddelerinden ibarettir. Konu ile bir ilgim bulunmamaktır. Kanunen yetkili mercilerin bu konuda hukuki zeminde gerekli incelemeleri yapması da elbette doğaldır." Vali Güler, bir gazetecinin, "Sizin bu konuda herhangi bir talimatınız oldu mu?" sorusu üzerine de, "Hayır. Siyasetçinin işi ayrı, kamu görevlisinin işi ayrıdır. Zaten böyle bir şey söz konusu değil. Elbette ki siyasetçi kendi görevini, kamu görevlisi kendi görevini yapacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber