'Türkiye her mazlumun sığınacağı bir liman'

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Dünyanın her yerinde savaşlar, kıtlıklar yaşanırken şükrediyoruz ki Türkiye'miz sığınacak liman halinde. Her mazlumun, her mağdurun sığınacağı bir liman." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2017 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye her mazlumun sığınacağı bir liman'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaziyaret Mahallesi'nde yaptırılan Mikdad bin Esved Sosyal Tesisleri'nin açılışına katıldı.

Daha sonra Döngele Mahallesi'ndeki imam hatip ortaokulunun temel atma törenine katılan Kaynak, Türkiye'nin sadece bölgedeki değil bütün dünyadaki mazlumların umudu olduğunu dile getirdi.

Kaynak, şöyle devam etti:

"Dünyanın her yerinde savaşlar, kuraklıklar ve kıtlıklar yaşanırken, etrafımızda da bu savaşlar yaşanırken, Allah'a şükrediyoruz ki Türkiye'miz sığınacak liman halinde. Her mazlumun, her mağdurun sığınacağı bir liman. Ama Türkiye'nin de geçirdiği tehlikeleri hiç unutmayız. Daha üzerinden bir sene geçmedi, milletimizin uçaklarını, milletimizin üzerine sürmediler mi? Bombaları atmadılar mı? Milletimizin tankını, milletimizin üzerine sürmediler mi? Paletlerin altında ezmediler mi? Milletin parasıyla alınmış bu silahlar, yine evladımız zannettiğimiz bir kısım hainlerin eline geçip milletimize bomba olarak yağmadı mı? İşte o yüzden, 16 Nisan'daki referandumu, o anayasa değişikliğini tam da bu yüzden getiriyoruz."

"Ne kadar terör örgütü varsa ona baksınlar"

Kaynak, 2,5 yıl sonra seçimlerin yapılacağını, herkesin özgürce istediği partiye oy vereceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı yapmış, devletimize hizmet etmiş, Meclis Başkanvekilliği yapmış Meral Akşener hanımefendiye söylüyorum, ona destek verenlere söylüyorum. Nasıl olabilir, Meral Akşener'e destek verenler, Kandil'deki adamın beyniyle aynı noktaya bakabilirler? Nasıl olabilir, Türkiye'nin anamuhalefet partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile FETÖ aynı şeyi söyleyebilir? Bu nasıl olabilir? PKK'nın partisi HDP ile CHP Diyarbakır'da ortak program yaparlar. Bunun bir manası var mı? Eğer bizim anayasada yapmak istediğimiz değişikliği okuyarak anlamıyorlarsa, anlamak istemiyorlarsa, Alman Nazilerine, faşistlerine, Hollanda'daki faşist ve Nazilere baksınlar. Kandil'e baksınlar. PKK'ya baksınlar. Ne kadar terör örgütü varsa ona baksınlar."

Anayasa değişikliğine "hayır" diyene asla "hain" demediklerini dile getiren Kaynak, "Bu anayasaya en çok engel olmak isteyenler, terör örgütleridir. Bu anayasaya en çok engel olmak isteyenler, Türkiye düşmanlarıdır. Bunu açıklıkla söylüyoruz." diye konuştu.

İsmail Hakkı Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber