Tek itirazım, Bahçeli'ye kızdığı için 'hayır' vereceğim diyenlere

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İzmir'de: - "FETÖ, PKK, DHKP-C, DEAŞ terör örgütleri, Türkiye'yi çok sevdikleri için mi 'Hayır' kampanyası başlatıyorlar? Tek itiraz ettiğim, sitem ettiğim kişiler, MHP'li olup da Sayın Bahçeli'ye kızdığı için ya da partiyle geçinemediği için 'Hayır' vereceğini söyleyenler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2017 23:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tek itirazım, Bahçeli'ye kızdığı için 'hayır' vereceğim diyenlere

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "FETÖ, PKK, DHKP-C, DEAŞ terör örgütleri, Türkiye'yi çok sevdikleri için mi 'Hayır' kampanyası başlatıyorlar? Tek itiraz ettiğim, sitem ettiğim kişiler, MHP'li olup da Sayın Bahçeli'ye kızdığı için ya da partiyle geçinemediği için 'Hayır' vereceğini söyleyenler." dedi.

Çavuşoğlu, partisinin Çiğli İlçe Başkanlığınca otelde düzenlenen toplantıda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Halk oylaması sürecinde vatandaşları bilgilendirmeyi önemsediklerini belirten Çavuşoğlu, oy kullanacak herkesin anayasa değişikliğini içeren 18 maddeyi okuması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, geçmiş dönemde ülkeyi yöneten siyasiler arasında yaşanan sıkıntılardan örnekler vererek, sistemdeki çift başlılık nedeniyle vuku bulan krizlerin faturasını vatandaşların ödemek zorunda kaldığını dile getirdi.

Mevcut sistemin kendisini düşünen cumhurbaşkanı için en iyisi olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Yürütme yetkin varsa hesap vermelisin. Neymiş efendim, vatana ihanet suçu varmış. Yüzde kaçla gönderiyorsun? 4'te 3'ü Meclis'te yakalarsan gönderirsin. Anayasada bugün vatana ihanet diye bir suç tanımı var mı? Var. Yasalarda var mı? Kenan Evren öyle numaralar çekmiş ki vatana ihanet hoşumuza gidiyor, vatana ihanet eden gitsin. Öyle bir suç tanımı yok ki! 4'te 3'ü bulursan Meclis'te. Şimdi ise 3'te 2'yi bulursan cumhurbaşkanı Yüce Divan'a gidecek, cumhurbaşkanının yardımcıları da gidecek, aynı şekilde. Yüzde 50 artı 1'i bulduğun zaman soruşturma açacaksın cumhurbaşkanına."

- "Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın ekstra bir güce ihtiyacı yok"

Çavuşoğlu, yeni sistemde cumhurbaşkanının siyasi partiye üye olması gerektiğini, siyasi partilerin de hizmet için araç olduğunu ifade etti.

Seçilen kişinin görevi süresince tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, seçim bölgesi Antalya'daki CHP'li belediye başkanlarından gelen hiçbir talebi geri çevirmediğini, onlara pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi.

Yeni sistemin önemine değinen Çavuşoğlu, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın ekstra bir güce ihtiyacı yok. Sevin, sevmeyin, arkasında da büyük bir halk gücü var. İşte 14 parti birleşti, ilk turda yüzde 52 oy aldı, ikinci tura kalmadı. Bugün de öyle. Anayasanın verdiği gücü istediği zaman kullanabilir mi? Kullanır. Karşılığında da hesap vermek zorunda değil. Yeni sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır arkadaşlar." şeklinde konuştu.

- "Yüzlerce CHP'li arkadaşlarım da 'Evet' demeye karar verdi çünkü o da okumamış içeriğini"

Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinin ilk defa bir seçimde bu kadar taraf tuttuğuna işaret ederek, Türkiye'nin hiçbir dönem Avrupa'daki seçimlerde taraf olmadığını dile getirdi.

"Hayır" oyu kullanacak vatandaşlara saygı duyduğunu ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ, PKK, DHKP-C, DEAŞ terör örgütleri, Türkiye'yi çok sevdikleri için mi 'Hayır' kampanyası başlatıyor? Türkiye'nin istikrarını, demokrasisini senden benden daha çok düşündükleri için mi 'Hayır' kampanyası başlatıyorlar? Burada tek itiraz ettiğim, sitem ettiğim kişiler, MHP'li olup da Sayın Bahçeli'ye kızdığı için ya da partiyle geçinemediği için 'Hayır' vereceğini söyleyenler. Oysa bunların hepsi vatansever.

İçeriğiyle ilgili 'Hayır' de, 'Saygım var diyeyim.' ama bir kişiye kızdın diye dağdaki PKK ile aynı safta görünemez bir milliyetçi. İçeriğine 'Hayır' diyorsan ona bir şey diyeceğim yok, o içeriğiyle ilgili ama nefsimize yenilerek o hainlere, 'Ülkücüler de benim yanımda.' dedirtemez benim ülkücü kardeşlerim. Onlarla oturuyoruz, sohbet ediyoruz, böyle anlatınca çoğu ülkücü kardeşim değişti. Bu anayasa paketinin içeriğiyle çok medeni şekilde tartışarak yüzlerce CHP'li arkadaşlarım da 'Evet' demeye karar verdi çünkü o da okumamış içeriğini."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, halk oylamasına ilişkin kara propaganda yapıldığına işaret ederek, "Antalya'da Ruslara gitmişler, bizim CHP'li arkadaşlar, 'Rejim değişikliğidir, 16 Nisan'da şeriat gelecek, sizi de doğrudan Müslüman yapacaklar...' (salonda gülüşmeler olması üzerine) Gülüyorsunuz, inanmıyorsunuz ama doğru. Bu kadar acizleştik kardeşim. Bu ülkede yaşamak için gelen insanlara korkuyu niye salıyorsun sen? Niye korkutuyorsun, huzurunu bozuyorsun? Bu, insanlığa sığar mı? Sığmaz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber