Darbecilere tek başına 45 dakika karşı koydu

FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde TRT binasını basan cuntacılarla çatışan ilk isim Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici oldu. Koruması ve şoförüyle TRT binasına giden Ekici, Harbiye Ordu Evi ve TRT'deki darbecilerin açtığı kurşunlardan seken şarapnel parçalarıyla iki gözünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 45 dakika boyunca tek başına cuntacılara karşı koyan Ekici, polis telsizinden verdiği talimatlarla darbecileri püskürttü.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbecilere tek başına 45 dakika karşı koydu

15 Temmuz gecesi Harbiye'deki TRT binasını basan darbeci askerlerle çatışan ilk isim İl Emniyet Müdür yardımcısı Melih Ekici oldu. İhanet girişiminin ilk dakikalarında koruması ve şoförüyle TRT binasına giden Ekici, Harbiye Ordu Evi ve TRT'deki darbecilerin açtığı kurşunlardan seken şarapnel parçalarıyla iki gözünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 45 dakika boyunca tek başına cuntacılara karşı koyan ve bu esnada sağ gözünde görme kaybı yaşayan Ekici, polis telsizinden verdiği talimatlarla darbecileri püskürttü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminde İstanbul TRT binasını basan vatan hainlerine karşı ilk kurşunu sıkan dönemin Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici, iki gözünden de ağır yaralanmasına rağmen çatışmaya devam etti.

Gece saat 23 sıralarında koruması ve şoförüyle Harbiye Ordu Evi'ne giden Ekici, TRT binasını basan cuntacıların kurşunlarına hedef oldu. İki ateş arasında kalan Ekici, yol kenarına mevzi alarak darbecilerle çatışmaya başladı. Yol kenarındaki demir korumalara doğru mevzi alan Emniyet Müdürünün suratına darbecilerin silahlarından çıkan kurşunlardan ayrılan şarapnel parçaları isabet etti. Demir korumalara çarpan G3 mermileri Ekici'nin iki gözüne ve vücudunun farklı yerlerine saplandı.

Tek başına karşı koydu

Hainlerin kuşattığı TRT binası ve Harbiye Ordu Evi'nden açılan kurşunların hedefi olan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Melik Ekici, gözlerine isabet eden şarapnel parçaları ile görme hasarı yaşadı. Ekici, yanına yaklaşan shortland zırhlı polis aracına sürünerek çıkarak kurşunların hedefinden kurtuldu. O anlara ilişkin ortaya çıkan görüntülerde çapraz ateşe tutulan Melih Ekici'nin darbecilerin silahlarından çıkan kurşunlardan santimetrelerle kurtulduğu görülüyor. Yaralandıktan sonra 45 dakika boyunca çatışan ve telsizden polisleri organize eden Ekici, zırhlı polis aracının gelmesiyle kurşunların hedefinden kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ekici'nin yoğun ateş altında kalan ve yanan makam aracına 15 merminin isabet ettiği ortaya çıkmıştı. İki gözünden de operasyon geçiren Ekici, terfi alarak İstanbul İl Emniyet Müdür yardımcısı oldu.

Yaralı halde 45 dakika çatıştı

O anları anlatan Melih Ekici, "Saat 22.30 'da TRT binasını askerlerin bastığını ve gerekçesinin ise bomba ihbarı olduğunu öğrendik. Emniyet binamızı güvenlik altına alır almaz TRT binasına gittik.Otomobilden inmeden darbeciler TRT Radyo ve Orduevi'nden üzerimize ateş etmeye başladı. Kendimizi yere attık. darbe girişiminden bir ay önce kadar Ordu Evi etrafına güvenlik amaçlı beton bariyerler koydurmuştum. O beton bloklar bizim hayatımızı kurtardı. Çatışma sırasında mevzi aldığım demir parmaklıklardan kopan parçalar gözlerime ve vücuduma isabet etti. ilk anda anlamadım fakat daha sonra görme kaybı yaşayınca telsizden anons ederek zırhlı araç istedim. 45 dakika boyunca yaralı halde çatıştım. Zırhlı araç gelince hastaneye kaldırıldım.

Şahin Şen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber