23 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 ŞUBAT 2007 CUMA GÜNDEMİ

MGK toplantısı

- Milli Güvenlik Kurulu, saat 13.30'da Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 19.00'da Suudi Arabistan'a gidecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 10.00'da Edirne Kapıkule Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nü ziyaret edecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzincan'da saat 10.00'da "Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Stratejik Öncelikler" başlıklı toplantıya katılacak.

- Devlet Bakanı Beşir Atalay, saat 09.30'da 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin kuruluş çalışmalarında gelinen son durumla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Devlet Bakanı Ali Babacan, saat 10.30'da, Ankara'da, 'AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Etki Analizi Kapasitesini Güçlendirerek Çevre Başlığında Uygulama ve Farkındalık Yaratma Projesi' toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 15.30'da, 'Türk-Balkan Kadın Buluşması' toplantısına katılacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uşak'ta temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, saat 14.00'te Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde "Ulusal Çıkarlarımız" başlıklı konferansa katılacak.

- CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Ziraat Bankası, Halkbank ve Türkiye Emlak Bankası kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunun 1. maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İnsani Değerler Derneği ve Bağımsız Eğitimciler Sendikası yöneticileriyle görüşecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, saat 09.00'da Ankara Sheraton Oteli'nde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, saat 13.30'da Ankara'da basın toplantısı yapacak.

- Amasya Belediye Meclisi'nin aldığı işyeri tabelalarının Türkçe olması konusundaki kararın 1. yılında, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın da katılacağı saat 14.00'teki konferansta TDK Başkanı Akalın, Amasya Belediyesi'ne ödül verecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar ile Badısabah Bozoğlu'nun nikah töreni İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- Şanlıurfa'da bazı il emniyet müdürlerinin katılacağı 'İl Emniyet Müdürleri Bölge

Toplantısı' yapılacak.

- Mor ve Ötesi Grubu, Denizli'de Richmond Otel'de saat 20.00'de konser verecek.

- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, Dicle Üniversitesi'nde kurulması kararı alınan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile ilgili saat 09.30'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yapacak.

- Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, saat 11.00'de düzenlenecek törenle kutlanacak.

- İstanbul'da saat 10.30'da Uluslararası Garaj ve Servis Ekipmanları Fuarı'nın tanıtımı amacıyla The Marmara Oteli'nde bir basın toplantısı düzenlenecek.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin İstanbul Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılış töreni ve Elginkan Vakfı plaket ve ödül törenine katılacak.

- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde cami açılışına katılacak.

- Küresel Bakış ve Adalet Komisyonu, Taksim Hill Oteli'nde saat 11.00'de "Savaşsız Bir Dünya İçin 2. Uluslararası Buluşma" başlıklı sempozyum düzenleyecek. Sempozyuma, Amerikalı, Filistinli, Lübnanlı ve Iraklı konuşmacılar da katılacak.

- İstanbul Barosu Başkanlığı, saat 12.00'de Sultanahmet Adliyesi önünde meslektaşları olan avukatlara "Sürekli Eylem" çağrısında bulunacak.

- TÜM BEL SEN, İ.E.T.T de yapılmak istenen özelleştirmeye karşı saat 12.30'da İ.E.T.T Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenleyecek.

- Küçükçekmece Kaymakamlığı, saat 14.30'da Halkalı Kültür Merkezi'nde "Çocuk Hakları, Çocuk, Ebeveyn ve Okul İlişkileri" başlıklı seminer düzenlenecek.

- AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından her ay düzenli olarak yapılan "Faslı Siyaset" adlı program, saat 20.00'de Kadıköy Dila Oteli'nde gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

İtalya'da politik kriz

- İtalya Başbakanı Romano Prodi istifanın ardından yeni hükümetin kurulması bekleniyor.

Ki-moon-Baradey görüşmesi

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Uluslararası Atom Enerji Ajansı Başkanı Muhammed el Baradey ile biraraya gelecek.

Hollanda'da Cannabis Festivali

- Hollanda'da 10. Lüks Hayat Fuarı açılıyor. Uluslararası Cannabis Festivali başlıyor.

Atina'da kuş gribi semineri

- İngiltere, Belçika ve Yunanistanlı bilimadamları, Atina Akademisi'nde biraraya gelerek, kuş gribini tartışacak.

Abbas-Merkel görüşmesi

- Filistin lideri Mahmud Abbas, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek.

Rusya'da Vatan Savunucuları Günü

- Rusya'da kutlanacak olan Vatan Savunucuları Günü dolayısıyla resmi tatil ilan edildi. Moksova'da bayram nedeniyle farklı siyasi partiler tarafından çok sayıda miting yapılacak

Salkım bombasının yasaklanması

- Norveç hükümeti, 45 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen uluslararası görüşmelere evsahipliği yapıyor. Görüşmelerde salkım bombalarının yasaklanması konusu ele alınıyor.

Irak'tan asker çekilmesi

- Irak'ta görev yapan askerlerin geri çekilmesine ilişkin açıklamalar devam ediyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Urban Land Institute (ULI) ve PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından hazırlanan "Emerging Trends in Real Estate Europe 2007" Raporunun sonuçları, saat 09.30'da Swissotel Neuchatel Toplantı Salonu'nda açıklanacak.

- Sabancı Holding'in 2006 yılı faaliyetlerinin değerlendirileceği, 2007 yılına yönelik hedef ve projelerinin açıklanacağı "Sabancı Holding Yıllık Paylaşım Toplantısı 2007" çerçevesinde, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü'nün katılımıyla saat 10.00'da bir basın toplantısı düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Turkcell Süper Lig'in 22. haftası, yapılacak 2 karşılaşmayla başlayacak. Lig ikincisi Galatasaray, İstanbul'da Denizlispor ile karşı karşıya gelirken, günün diğer maçında ise Kayseri Erciyesspor ile Vestel Manisaspor, Kayseri'de karşılaşacak. İki maçta saat 20.00'de başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber