Beden Eğitimi dersi haftada 2 saate çıkarılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 10:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilköğretimin zorunlu dersleri arasında yer alan beden eğitimi dersinin haftalık saatini 1'den 2'ye çıkartmak için çalışma başlattı.

Edinilen bilgilere göre, Talim ve Terbiye Kurulu (TKK) Başkanlığı ilköğretimin ders saati çizelgesini beden eğitimi dersini eksen alarak yeniden düzenleyecek. TTK, tüm sınıflarda 30 saat olan ders saati yükünü artırmadan düzenlemeyi yapmayı öngörürken 4 ve 5'nci sınıflarda 1'er saat olan beden eğitimi dersini 2'ye çıkartacak. Böylelikle 4 ve 5'nci sınıflarda seçmeli dersler hariç 26 olan zorunlu ders saati 27'ye çıkartılırken, beden eğitimi ders saatinin 1 saat artırılması seçmeli dersler saatine etkisi olacak. TTK, düzenlemeyle 4 ve 5'nci sınıflarda 4 saat olan seçmeli derslerin 3 saate çekecek.

TTK'nın kararında, son yıllarda Türkiye'nin çeşitli dallarda hem bireysel hem de takım halinde yakaladığı başarıların aileler üzerinde oluşturduğu çocukları spora yöneltme talepleri etkili olduğu belirtilirken, zorunlu ders saati artacak olan okullardaki beden eğitimi öğretmeni normunu da arttırması bekleniyor. Beden eğitimi öğretmenleri her atama döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendilerine ayırdığı kontenjanın az olduğu görüşüyle tepkilerini dile getiriyordu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber