Ölen annesinin maaşını 5 yıl çekti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, ölen annesinin kimlik bilgilerini kullanıp, teyzesine nüfus cüzdanı çıkartarak, 5 yıl boyunca Ziraat Bankası'ndan emekli maaşını çeken bir kişi ve olaya karışan teyzesi, polis tarafından yakalandı.

Yeşilyurt Mahallesi'nde boşandığı eşinden olan oğlu Atilla Y. (48) ile birlikte oturan sigorta emeklisi Fatma T.(55), 2002 yılında öldü. Nüfus müdürlüğüne annesinin ölüm ilanını bildirmeyip, kayıttan sildirmeyen Y., ATM kartıyla Ziraat Bankası'ndan emekli maaşını çekmeyi sürdürdü. Kartın kullanım süresinin dolması üzerine, teyzesi Şükrüye Y.'yi (58) annesi gibi gösteren Y., annesi Fatma T.'nin kimlik bilgilerini kullanarak teyzesine yeni nüfus cüzdanı çıkarttırdı. Yeni nüfus cüzdanında ismi Fatma T. olarak görülen teyze Şükrüye Y., yeğeniyle birlikte emekli maaşını çekmeye devam etti. 5 yıl boyunca bu hileyi sürdüren Y.'yi banka görevlileri fark etti.

Hesapları kontrol eden banka görevlileri durumu fark ettikten sonra polise haber verdi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı Mali Büro Ekipleri harekete geçti. Şükrüye Y.'yi telefonla arayıp, "Ziraat Bankası'nda paranız var, gelip çekmezseniz el konacak" diye bilgi veren polis, zanlıların bankaya gelmesini sağladı. Bankadan Fatma T. adına parayı çekmeye çalışan Şükrüye Y. ile yeğeni Atilla Y., Mali Büro ekiplerinin baskınıyla suçüstü yakalandı. Yakalanan şahıslar gözaltına alınırken, zanlıların bankadan iki defa 2 bin YTL kredi çektikleri belirlendi.

Y., yapılan sorgusunda "Annem öldükten sonra nüfus müdürlüğüne bildirmekte geciktik. Bankadaki hesabını kontrol ettiğimde maaşın yattığını fark edip çektim. Bu bir süre böyle devam etti. Sonra kartın süresi dolunca aklıma teyzem geldi. Nüfus müdürlüğüne giderek annemin kimliğinin kayıp olduğunu söyledim. Daha sonra teyzemin fotoğrafını yapıştırıp yeni nüfus cüzdanı çıkarttırdım. Annemin adıyla teyzemi bankaya götürüp yeni kart çıkarttırdım" dedi. Sorguları tamamlanan zanlılar, sahte evrak düzenlemek ve dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber