Köydeki nüfus, sayıldı, bilgisayara kaydedildi! Artık nüfus sayımına da gerek kalmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Beşir Atalay, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi veya bir başka deyişle yeni sistemle nüfus sayımında, bütün köylerin nüfusunun sisteme girilmesinin tamamlandığını açıkladı.

Atalay, yeni sistemle nüfus sayımında gelinen noktaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, bu sayımın sadece nüfus ya da konut sayımı olmadığını çok temelde bir sistem değişikliği olduğunu vurguladı.

İlk aşamada adres kayıt sisteminin oluşturulacağını anlatan Bakan Atalay, burada çalışmaların yüzde 95 oranında tamamlandığını, yüzde 5'lik kısmın da bu ay sonuna kadar bitirileceğini açıkladı.

Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının da kayıtlı olacağını hatırlatan Atalay, ülke ve il bazında vatandaşların yaşadıkları yerlere ilişkin bilgi sahibi olacaklarını kaydetti.

Şu ana kadar 35 milyon adresin ulusal adres veri tabanına girdiğini açıklayan Atalay, artık nüfus sayımına da gerek kalmayacağını vurguladı.

Atalay, vatandaşların, ikamet ettiği yerde sayılması konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirterek, "Vatandaşların, yeni sistemde yanlış beyanın şimdi ve sonra yaratacağı mağduriyetin farkında olması gerek" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Atalay, sayım sırasında vatandaşın etnik kimliği ya da mezhebine ilişkin bir soru sorulmadığını belirterek, "Burada T.C vatandaşlığı esastır" diye konuştu.

Sayımın TÜİK'e maliyetinin 100 milyon YTL civarında olmasının öngörüldüğünü de anlatan Atalay, sistemin yürütülmesine ilişkin maliyetin bunun içinde yer almadığını kaydetti.

Şu anda sayılan illerde il bazında büyük hareketlilik olmadığını kaydeden Bakan Atalay, "Nüfusta büyük bir kayma beklemiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber