'Takılmışlar bir meczubun peşine ülkeyi ateşe verdiler'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TÜRKSAT baskınında şehit edilen Ali Karslı'nın ağabeyi İbrahim Karslı, "Takılmışlar bir meczubun peşine ülkeyi ateşe verdiler." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2017 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Takılmışlar bir meczubun peşine ülkeyi ateşe verdiler'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'a giderek yayınları kesmeye çalışan 5'i sivil, 16 sanığın yargılandığı davanın Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, müştekiler alfabetik sıraya göre söz alarak, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya katılma talebinde bulundular.

Olay gecesi şehit edilen TÜRKSAT görevlisi Ali Karslı'nın ağabeyi İbrahim Karslı da sanıklara tepkilerini dile getirdi. Şahit Ahmet Özsoy'un eşi Yasemin Özsoy'un konuşması sırasında salonda herkesin duygulandığını söyleyen Karslı, "Bir duygulanmayan o yarbay kılıklı adam. Takılmışlar bir meczubun peşine ülkeyi ateşe verdiler. Aleyhine olacak işleri hatırlamıyor ama lehine olacak şeyleri hatırlıyor." dedi.

İbrahim Karslı: "İdama karşıyım, çünkü bunlar için kurtuluş olur"

Şehit çocuklarının başları dik gezeceğini söyleyen Karslı, "İdama karşıyım, çünkü bunlar için kurtuluş olur. Bir ömür boyu hücre cezasıyla vicdanlarıyla baş başa kalsınlar. Siz bir meczubun peşine takılıp çocuklarınızı da yakmayın, çocuklarınızı kurtarın. İtiraf edin bari, bir faydanız olsun." diye konuştu.

Müştekilerden Cemil Özteğil de darbe girişiminde TÜRKSAT'a giriş yolunu kapattıklarını belirterek, "Gelen konvoydakilerin asker olduğunu gördükten sonra biraz rahatladım. İkinci araçtan üzerimize ateş edildi. Öldürme teşebbüsü ile açılan ateşten arkadaşlarım yaralandı. Uçak ve helikopterlerden sabaha kadar bombalama yapıldı. Olayda ilgisi bulunan herkesten şikayetçiyim." dedi.

TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı: "TRT darbecilerin eline geçince yayını kestik"

TÜRKSAT Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen de "Genel Müdürümüz, TRT'nin darbecilerin elinde olduğunu ve izlenemez hale getirilmesi talimatını verdi. Yolda giderken arkadaşıma TRT'nin yayınının etkisiz hale getirilmesi için ne yapılması gerektiğini anlattım. TÜRKSAT'a vardığımda genel müdürümüz, darbecilerin TRT'de bildiri okuduğunu ve TRT'nin etkisiz hale getirilmesini söyledi." dedi.

Yeşilçimen, talimatın ardından yayını kestiklerini belirtti.

TÜRKSAT Güvenlik Sistemleri personeli Fatih Polat da saat 00.40'ta 2 helikopterin TÜRKSAT'a gelerek ateş ettiğini belirterek, "Bir müddet sonra askerler gelerek teslim olmamızı söylediler. Arka taraftan çıkmaya giderken Eray Uçkun ile karşılaştık ve bana elimi kaldırarak teslim olmamı söyledi. Bana teknik personel olup olmadığımı sordu, ben de evet deyince, 'TRT 1 hariç tüm kanalların yayınını kes.' dedi. Yapamayacağımı söyleyince silah doğrulttular. Yöneticilerimizi getirdiler o sıra bir şey yapamayınca da bizi çıkarttılar. Daha sonra askerler, 'TÜRKSAT'ı bombalayacaklar, 5 dakika müsaadeniz var çabuk boşaltın' diye bağırdılar." ifadesini kullandı.

TÜRKSAT Güvenlik Amiri: "Kampüs içindeki camiye bile ateş ettiler"

TÜRKSAT Güvenlik Amiri Ferhat Derecik ise 12 yıldır kurumda çalıştığını, güvenlik amiri olarak görev yaptığını belirterek, "Sanıklar ve avukatları zor şartlarda savunma yaptıklarını söylüyorlar. Çocuklarını ve ailelerini göremediklerini söyleyip mağdur edebiyatı yapıyorlar ama unuttukları bir şey var, kendileri sağ ve aileleri burada görebiliyor. Şehit Ali Karslı'nın 10 yaşındaki evladı her gittiğimde bana, 'Ferhat amca babam ne zaman gelecek?' diyor. Bunu da unutmamak lazım. Darbe girişimi gecesi olayların başlamasından sonra yöneticilerimiz, acilen gelebilecek tüm personeli çağırmamızı söyledi. TÜRKSAT'a gittiğimizde nizamiyedeki arkadaşımız helikopterin ateş açtığını söyledi. Kampüs içindeki camiye bile ateş ettiler. O sıra telsizden 'Muhammet vuruldu' diye bir anons geldi. Cevap vermeyince arkadaşlarımızın da rehin alındığını öğrendik." ifadelerine yer verdi.

Zafer Fatih Beyaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber