Darbeci Kaygusuz: Savaş başladı, mahkümlar yolda

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik hazırlanan Akıncı iddianamesinde, Hava Savunma ve Komuta Kontrol Daire Başkanı Tuğgeneral Kemal Mutlum ve Albay Devrim Orhan ile diğer cuntacıların Türkiye genelindeki darbe girişimi için kullanılacak uçuşları rahat yönetebilmek için harekat merkezine kendilerini kilitledikleri ortaya çıktı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 07 Nisan 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeci Kaygusuz: Savaş başladı, mahkümlar yolda

Ebru Karatosun

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine yönelik hazırlanan Akıncı iddianamesinde, Hava Savunma ve Komuta Kontrol Daire Başkanı Tuğgeneral Kemal Mutlum ve Albay Devrim Orhan ile diğer cuntacıların Türkiye genelindeki darbe girişimi için kullanılacak uçuşları rahat yönetebilmek için harekat merkezine kendilerini kilitledikleri ortaya çıktı. Karargahta nöbetçi olan Mikail Kaynak'ın söz konusu isimlerin talimatı üzerine bilgisayar sisteminden üstlerinden kilitlediği belirlenen iddianamede, ayrıca merkeze ilişkin anahtarın da daha sonra 'kapı altından' Mutlum'a atıldığı kaydedildi.

İddianamede, Akıncı Üssü'nde nizamiye girişinde içeri alınıp-alınmayacak kişileri kontrol eden cuntacı Bünyamin Özbek itirafçı oldu. Örgütle lise ve üniversite yıllarında tanıştığını, maaşının yüzde 15'ini himmet olarak verdiğini söyleyen Özbek, "Nizamiyeye gittiğimde bize verilen listede ismi olanların içeriye alınacağını, listede ismi olmayan komandoların 'terminale gideceğiz' diyenlerin isimlerinin alınarak içeriye kabul edileceği söylendi. Mete Kaygusuz da (F-16 uçaklarıyla yapılan saldırıları Akıncı Üssü'nde sevk ve idare eden) 'Dışarı da savaş başladı. Birazdan mahkümlar gelecek. Herkes dediğimi yapsın' dedi ve daha sonra bizi güvenlik amaçlı filonun çevresine yerleştirdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber