CHP'den Anayasa Mahkemesi tehdidi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, bir panele katılmak üzere geldiği Zonguldak'ta, "TBMM'de yeniden görüşülen petrolle ilgili kanunun bazı maddelerinde ısrar edilirse, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz'' dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) tarafından düzenlenen 'Ulusal Çıkarlar' konulu panele konuşmacı olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, devletin başlıca görevinin, ulusal çıkarları korumak olduğunu kaydetti.

Değişen koşullara ve küreselleşmeye rağmen ülkelerin birinci önceliğinin, kendi ulusal çıkarları olması gerektiğini söyleyen Öymen, "Ulusal çıkarları korurken dünya gerçeklerini bilelim, küreselleşme adı altında milli değerlerimizi, ulusal çıkarlara aykırı bir şekilde satışa çıkarmayalım. Ulusal çıkarları korurken, milli menfaatlerden feda etmemeyi öncelikli hedef saymalıyız. Geçen ay TBMM'de petrolle ilgili kanun geçti. Eski yasayla Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) bazı ayrıcalıklar ve kolaylıklar tanınmıştı ama bunların hepsinden vazgeçildi. Cumhurbaşkanı tarafından geri gönderilen ve şuanda TBMM'de yeniden görüşülen petrolle ilgili kanunun bazı maddelerinde ısrar edilirse, biz bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Çünkü bu bir ulusal çıkardır ve korunmalıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber