Yenimahalle'de ?e-belediye? dönemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yenimahallelilerin, belediye ile ilgili iş ve işlemlerini, internet aracılığıyla yapabilmeleri için e-belediye işlemlerini başlattıklarını bildirdi.

Duyar, yaptığı yazılı açıklamada, İnteraktif belediyecilik kapsamında vatandaşlara, bulundukları yerde 7 gün 24 saat kesintisiz belediye hizmeti sunacaklarını kaydetti.

Yenimahalle'nin gece nüfusunun 700 bin, gündüz nüfusunun ise bir milyonu aşan metropol ilçelerden biri olduğunu ifade eden Duyar, ?e-belediye? uygulamasını vatandaşların belediye ile olan iş ve işlemlerini takip etmelerini ve vergilerini ödemelerini kolaylaştırmak için başlattıklarını vurguladı.

Ahmet Duyar, Yenimahallelilerin, belediye ile ilgili birçok iş ve işlemlerini, bulundukları yerden internet aracılığıyla, güvenli bir şekilde, her gün her saat sıra beklemeden, sıkıntı çekmeden ?www.yenimahalle.bel.tr? adresi aracılığı ile yapabileceklerini kaydetti.

Mükelleflerin interaktif olarak, belediyeye olan borç bilgilerini sorgulayabileceklerini, kredi kartı ile borçlarını güvenli bir şekilde ödeyebileceklerini ifade eden Duyar, tahsilat ve beyan bilgilerinin de internet aracılığıyla kontrol edilebileceğini bildirdi.

Duyar, önümüzdeki günlerde de internet imkanı olmayan semt sakinleri için sabit telefon cihazları, cep telefonları ve ilçenin önemli noktalarına yerleştirecekleri KİOSK cihazları ile aynı hizmetlerin verilmesinin sağlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber