Kalkınma ajansları kurmaya devam edeceğiz

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Vekili Abdüllatif Şener, ?Anayasa Mahkemesi gerekli kararını verdikten sonra süratle Türkiye genelinde Kalkınma Ajansları'nı kurmaya devam edeceğiz? dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Sivas'ta bulunan Şener, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaptığı konuşmada, bir bölgenin kalkınabilmesinin ve refah içinde, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşanabilmesinin iki temel kavrama bağlı bulunduğunu, bunlardan birisinin kurumsal yapı olduğunu kaydetti. Onun için kurumsal yapıların büyük önem taşıdığını anlatan Şener, şunları söyledi:

?Sevgi dediğiniz şey fedakarlık, emek, enerji ister. Kalkınma Ajansları'nın çalışma modelinde de ilini seven, iline faydalı olacak proje hazırlayanlara hibe destekler vardı. Ve biz bununla şunu anlatmaya çalıyorduk; artık sevmenin bir karşılığı var.? ?e-dönüşüm Türkiye Projesi? hakkında da bilgi veren Şener, ?Bu proje hükümetimizin en önemli projelerinden biridir. Artık devlet pek çok kamu hizmetini klasik yöntemlerle sunmayacak. Evinizdeki bilgisayardan girdiğiniz zaman, vergi beyannamelerinizi vergi dairelerine gönderebilir, tahakkuk fişinizi alabilirsiniz? dedi.

Şener ayrıca, doğrudan karar süreçlerine katılımın gittikçe yaygınlaştığına dikkat çekerek şöyle evam etti:? Demokrasi aslında halkın taleplerinin ve iradesinin yönetime yansımasıdır. Her bireyin yönetimde temsil edilmesi mümkün olmadığı için günümüze kadar temsili demokrasi diye bir kavram gelişmiştir. Ancak gittikçe demokrasinin doğrudan demokrasiye yöneldiğini de söyleyebiliriz. Anayasaya aykırı bir şey söylüyor muyum diye tereddüt ettim ama gelişim öyle. Doğrudan karar süreçlerine katılım gittikçe yaygınlaşmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber