Özel Kalem Müdürü karargahta terör estirmiş

15 Temmuz gecesi Orgeneral Çolak'ın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Nuh Altunsoy'un Karargah'ta terör estirdiği ortaya çıktı. Cuntacı Albay, darbe karşıtı askerleri derdest ettikten sonra Akıncı'ya götürmüş

Haber Giriş : 11 Nisan 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel Kalem Müdürü karargahta terör estirmiş

EROL METİN

Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargah binası ve kışlasının nasıl ele gele geçirildiğinin saat saat anlatıldığı iddianameye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın emir astsubayı Ayhan Çoban'ın, mağdur sıfatıyla verdiği ifade de girdi. Olay günü saat 21.50 sıralarında Yüzbaşı Ahmet Altuğ Erşan ile birlikte emir subaylığı odasında otururken Salih Zeki Paşa'nın Özel Kalem Müdürü Topçu Kurmay Albay Nuh Altunsoy'un kendilerini çağırdığını anlatan Çoban, "Nuh Altunsoy ellerimizin bağlanması için Murat Yüksel ve Ali Özkan Yorgun'a talimat verdi. Odaya bizim arkamızdan giren Başçavuş Göksel Salı ile birlikte Ali Özkan Yorgun ve Murat Yüksel birlikte elerimizi koli bantları ile bağladılar. Altunsoy odadan ayrıldı, başımızda diğer üç kişi kaldı. Bir süre sonra Altunsoy tekrar odaya girdi. Bana hitaben 'Bu şerefsizin ağzını ve ayaklarını bağlayın. Aslan Paşa (Emekli Orgeneral Aslan Güner'i kastederek) gelsin kurtarsın. Senin yüzünden hareket bile edemiyoruz ama bundan sonraki ömrün zindanlarda geçecek. Bununla ilgili bilgi ve belgeler elimde, onları teslim edeceğim' dedi. Daha sonra yumrukla vurdu. 'Seni mahvedeceğim' dedi. Telefonla görüştükten sonra Ali Özkan Yorgun'a 'Bunun ayaklarını çöz, 2 nolu nizamiyeye götür' dedi. Yorgun, beni 2 nolu nizamiyeye götürdü."

Darbeci Özel Kalem Müdürü Albay Nuh Altunsoy'un karargahın ele geçirilmesi konusunda üstlendiği rol diğer mağdurlar tarafından da dile getirildi. Darbeci Altunsoy, Kara Kuvvetleri Karargah ve Destek Kıtaları Grup Komutanı Albay Tuncay Polat da derdest ettikten sonra Akıncı Üssü'ne götürmüş.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber