Başkanın makam aracına yolda haciz geldi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Hamur İlçe Belediye Başkanı İsmet Aslan'ın hacizli makam aracına Erzurum'un Horasan ilçesinden dönerken trafik ekiplerince el konuldu. Makam aracı ilginç bir yöntemle elinden alınan belediye başkanı, hizmetlerini yaya olarak sürdürüyor.

El konulan makam aracını hacizden kurtarmak için Başbakanlık'tan yardım isteyen İsmet Aslan, "Şu ana kadar cevap gelmedi." dedi.

Haciz süreci, belediyeye ait bir aracın yanlış yere park etmesi sonucu meydana gelen kaza ile başladı. 2000 yılında Mehmet Gürbüzkol isimli vatandaş, otomobili ile yolda yanlış yere park eden belediyeye ait çöp aracına çarpınca hayatını kaybetti. Bunun üzerine Gürbüzkol'un eşi Ayşe Gürbüzkol, belediye hakkında suç duyurusunda bulunarak tazminat davası açtı. Gürbüzkol'un 6 yıl süren hukuk mücadelesi sonrası mahkeme, Hamur Belediyesi'ni yaklaşık 37 bin YTL tazminata mahkum etti. Ancak belediye bu borcu ödemeyince tazminat miktarı faiziyle birlikte 140 bin YTL'ye ulaştı. Ayşe Gürbüzkol da alacağına karşılık belediyenin hizmet araçlarına, banka hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz koydurdu. Ancak dönemin belediye başkanı DYP'li Mehmet Şirin Yiğit hayatını kaybedince borç, yeni başkan İsmet Aslan'a kaldı.

2004'te başkan seçilen AK Partili İsmet Aslan, belediyenin borcunu ödeyemedi. Temyize giden dava 2006 yılında sonuçlanınca Başkan Aslan, 14 Şubat'ta iş takibi amacıyla gittiği Erzurum'un Horasan ilçesinden dönerken 40 AS 444 plakalı makam aracına Horasan'da el konuldu. Yolda makam aracı elinden alınan Aslan, ilçesine başka bir araçla dönmek zorunda kaldı. Hamur Belediye Başkanı, yaklaşık 10 gündür çalışmalarını makam aracı olmadan yürütüyor. Aracı olmadığı için ilçe dışına bile çıkamayan Aslan, şimdi 140 bin YTL'lik borcu nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Göreve geldiğinde belediyeyi 800 bin YTL'lik borçla devraldığını belirten Başkan Aslan, sıkı bir tasarrufla bu borcu 260 bin YTL'ye kadar düşürdüğünü söylüyor. Ayşe Gürbüzkol'un açtığı dava sonrası belediyenin 37 bin YTL tazminat ödemekle cezalandırıldığını vurgulayan Aslan, şöyle konuşuyor: "Borcu ödeyemediğimiz için 37 bin YTL, faizi ile birlikte 140 bin YTL'ye çıktı. Bu parayı ne kadar geç ödersek o kadar faiz ödeyeceğiz. Yani bu para 200 bin YTL'yi bulabilir. Şu anda tek gelirimiz İller Bankası'ndan gelen aylık 15 bin YTL'lik para. Bu parayla belediyede çalışan 13 kişinin maaşını ancak karşılıyoruz." Başkan Aslan, Başbakanlık Müsteşarlığı'na durumunu anlatan bir e-posta attığını belirtirken, "Şu ana kadar onlardan da cevap gelmedi." diyor. Orhan Akkurt, Ağrı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber