TBMM'nin bu haftaki gündemi belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, bu haftaki çalışmasına salı günü CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği soruşturma önergesini görüşerek başlayacak.

Genel Kurulda aynı gün, çalışmalarını tamamlayan, ''Yaş sebze ve meyve'' ile ''Dilovası'' araştırma komisyonlarının raporları da ele alınacak.

Meclis 28 Şubat Çarşamba günü, çeşitli uluslararası anlaşmalar ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşecek.

Teklif, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanuna, ''Fert ve toplum sağlığı ile ilgili uluslararası tıp ve bilim kurallarına uyulması'' fıkrasının eklenmesini öngörüyor. Teklifle, yayınlarda belli bir süre sağlık programlarına yer verilmesi de zorunlu hale getiriliyor.

Teklifle ayrıca, bilimsel alanda henüz tartışılan, tedavi ve teşhis metodu olarak kullanılması uygun görülmeyen bilgilere dayanarak yayın yapılmaması öngörülüyor.

Meclis, 1 Mart Perşembe günü ise Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kurulmasıyla ilgili kanun tasarısını görüşecek.

Genel Kurul, Salı günü saat 15.00'de çalışmalarına başlayacak ve gündemdeki konular bitinceye kadar çalışacak. Meclis, Çarşamba günü saat 14.00-22.00, Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında mesai yapacak.

-KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ-

TBMM Adalet Komisyonu, 28 Şubat Çarşamba günü Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesi ile Yargıtay kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanun tasarılarını görüşecek.

Aynı gün İçişleri Komisyonu, Karayolları Trafik Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını ele alacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu da çarşamba günü Sigortacılık Kanunu tasarısını görüşecek. Komisyon, salı günü ise devlet sporculuğu unvanı verilmesi hakkındaki kanun teklifleri ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısını ele alacak.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu da çarşamba günü Sigortacılık Yasa Tasarısını görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber