Makina öğretmeni, patlamayan kazan üretti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde asıl mesleği makine öğretmenliği olan bir kişi tarafından patlamayan kalorifer kazanı geliştirildi.

Domaniç'te tarım makineları üretimi ve satışını yapan İsmail Karaduman (35), son günlerde ülke genelinde meydana gelen ve sonucu ölümle biten kazan patlamaları üzerine böyle bir proje gerçekleştirdiğini anlattı. Yaptığı kazanın en önemli özelliğinin tam emniyetli ve patlama yapma riskinin olmaması ve kömürü otomatik olarak makine tarafından kendisinin yüklenmesi olduğunu dile getiren Karaduman, "Geliştirdiğim bu kazan diğer kalorifer kazanlarına nazaran daha az duman çıkarmakta, hatta doğalgazlı sistemlerden bile az hava kirliliğine yol açmaktadır. Çalışma sisteminin kendine has özelliği ile de, diğer kazanların 80 derecede verdiği ısının aynı miktarını 45-50 derecede verebiliyor" dedi.

Ayrıca geliştirdiği kazanın is ve kurum yapmadığını vurgulayan Karaduman, bu işle uğraşanların geliştirmiş olduğu bu kazanlardan üreterek tehlikeleri asgariye indirmelerini istedi.

Şimdiye kadar 200 kazan ürettiğini ifade eden Karaduman, kazan fiyatlarının 3 bin YTL'den başladığını ve kapasitesine göre bu fiyatların değiştiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber