Bakan Çelik: Değişmeyenler ölüler ve delilerdir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''AK Parti olarak düşmanlık zemininde asla siyaset yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Biz rekabet zemininde siyaset yapıyoruz'' dedi.

Hüseyin Çelik, partisinin Bursa İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1991'den itibaren Türkiye'de ''yamalı bohça'' koalisyonları döneminin yaşandığını, 1991-2002 arasının Türkiye'nin kayıp yılları olduğunu söyledi.

Gençlerin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ''15 yıldır genel başkansınız. Niye bir türlü iktidara gelemediniz?'' sorusunu yönelttiğini, Baykal'ın ise ''15 senedir parti kurmaya çalışıyorum'' yanıtını verdiğini belirten Çelik, AK Partinin kuruluşundan 16 ay sonra iktidara geldiğini anımsattı.

Çelik, şöyle konuştu:

''15 yılda partisini kuramayan bir lider, memlekete ne yapacak, hangi hizmeti gerçekleştirecek? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Siirt'te okuduğu bir şiir nedeniyle cezaevine gönderdiler. Ama halkımız buna yanıt verdi. Halkımız, Erdoğan cezaevine girerken, 'Bu şarkı burada bitmez' dedi. Başbakan Erdoğan için 'muhtar bile olamaz'' denildi. Gazete arşivlerini tarayınca gazetelerde bu başlığı görebilirsiniz. Ama kendini milletine, toplumuna adamış, kendini zor günlerin adamı kabul eden insanlar, işte böyle unutulmaz olurlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün de unutulmaz oluşunun sebebi budur. Bir tek dinamik adam, milyonlarca uyuyan insanı uyandırmaya yeter.''

''BEN ÇOCUKLARA MEZAR YAPMIYORUM''

Devletin 1947 yılına kadar köyde vatandaşa okul yapmadığını, bu tarihe kadar köylünün okulunu kendisinin yapmak zorunda olduğunu ifade eden Bakan Çelik, 1947 ile 1951 yılları arasında ise sadece bir miktar malzeme yardımı yaptığını belirtti.

Köy okullarının devlet tarafından yapılmasının Demokrat Parti döneminde başladığını söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

''Biz dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'nin hatırasını yaşatıyoruz. '3 tane Y ile mücadele edeceğiz' dedik. Yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk. Herkes kendisi nasılsa karşıdakini öyle görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 400 trilyonluk bir ihale yaptık. Ardından hakkımda gensoru verdiler. 'Bu bakan en ucuz teklifi verene vermeyerek, devleti zarara sokmuştur' dediler. Ben buna karşılık 'En ucuz teklifi verene verilir' diye bir şey yok, en uygun teklifi verene vermemiz lazım dedim. Ben çocuklara mezar yapmıyorum, çocuklara mezar da yaptırmam. Bugün de olsa vermem onlara. Van'da 2001'de açılışı yapılan okul, kullanılamaz raporuyla devre dışı kaldı. Bu memlekette Allah'ın hidayetiyle halkımızın mutluluğunu esas alarak, fedakarlık yaparak, gece gündüz çalışarak bütün bunları aşacağız. Nazım Hikmet şöyle diyor; 'Sen yanmasan ben yanmasam biz yanmasak bu karanlıklar nasıl çıkar aydınlığa?' AK Parti, karanlıkları aydınlığa çıkarmak üzere kurulmuş bir partidir.''

''DÜŞMANLIK TOHUMU EKENLER''

Kendi saadetini başkasının felaketinde arayan insanın, gerçek anlamda insanlık vasfına sahip olamayacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çelik, AK Parti olarak ülkedeki herkesin yüzünün gülmesini istediklerini söyledi.

Hüseyin Çelik, şunları kaydetti:

''Türkiye'de 'şu ekonomi bozulsa da vatandaş AK Partiden memnun olmamaya başlasa, bize de fırsat doğsa' diye düşünen bir kesim var. Bu zihniyet, komşunun evi yansa da ben de yumurtamı pişirsem mantığını taşıyor. AK Parti olarak düşmanlık zemininde asla siyaset yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Biz rekabet zemininde siyaset yapıyoruz. En küçüğünden en büyüğüne kadar bütün siyasi partiler bizim rakibimizdir. Ama hiçbir siyasi parti bizim düşmanımız değildir. Memlekette düşmanlık tohumu ekenler, dernekçiliği, vakıfçılığı, sendikacılığı kavga zemininde yapanlar, Türkiye'ye en büyük kötülüğü ediyorlar, ederler. AK Partinin anlayışına göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her kişi, birinci sınıf vatandaştır. Bütün halkımızı bu anlayışla kucaklıyoruz. Müslim ya da gayrimüslim başka türlü de olabilir... Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. AK Parti, Türkiye'nin çimentosudur.''

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bakan Çelik, ''En iyi şekilde Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, birlikte genel seçime gideceğiz. Bu konuda da Türkiye'de felaket senaryoları yazılmasının hiçbir anlamı yok'' dedi.

Çelik, seçimler nedeniyle kaos beklentisi içinde olanlara milletin fırsat vermeyeceğini, TBMM'nin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye'yi cumhurbaşkansız bırakmayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''TBMM üzerine düşeni yapacaktır. İnşallah büyük bir olgunlukla genel seçime gideceğiz. Genel seçimi vaktinde yapacağız. Niye hep erken seçim istiyorlar? Parlamento dışında olan siyasi partilerin erken seçim konusundaki taleplerini anlamakta zorluk çekmiyorum. Onlar, parlamentoya girmek istiyorlar. Ancak yenilen güreşçi hiçbir zaman güreşe doymazmış. Ana muhalefet partisine ne oluyor? Bütün göstergeler gösteriyor ki siz kronik muhalefet olma durumunuzu sürdüreceksiniz. Bugünkü anlayışıyla bugünkü muhalefet tarzlarıyla onların iktidarını aklınızın köşesinden dahi geçiriyor musunuz? Böyle bir şey olamaz. Telaşa aceleye gerek yok. Anayasada cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin nasıl yapılacağı ortadadır. Dolayısıyla kötü senaryo beklentisi içinde olanların kötü senaryoları ile baş başa olacağını düşünüyorum.''

''DEĞİŞMEYENLER ÖLÜLER VE DELİLERDİR''

AK Partiye değişim konusunda yapılan eleştirilere de yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Çelik, ''Değiştik zorunuza mı gitti? Değişmeyenler ölüler ve delilerdir'' dedi.

Çelik, değişmemeyi fazilet olarak kabul eden bir zihniyetin kendilerinden uzak olduğunu ifade etti.

Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in yanı sıra bazı milletvekilleri ve partililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber