Bakan Akdağ: Biz vazifemizi yerine getirdik

Bakan Akdağ: Bir sağlık kuruluşu hastalarını aldığı zaman ya da vefat edenleri aldığı zaman bunu adli tabiplikle birlikte değerlendirir, meselenin adını koyar, koymak zorunda vazifesidir. Dolayısıyla biz bu vazifeyi yerine getirdik. Bu vazifeyi yerine getirmemiz, hızlı bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyordu. Ayrıca hem Dünya Sağlık Örgütünden hem de Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütünden gözlemcileri de çağırdık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2017 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Akdağ: Biz vazifemizi yerine getirdik

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İdlib'de kimyasal saldırı yapıldığının kesinleştiğini açıklaması üzerine Rusya'dan gelen tepkilere, "Bir sağlık kuruluşu hastalarını aldığı zaman ya da vefat edenleri aldığı zaman bunu adli tabiplikle birlikte değerlendirir, meselenin adını koyar, koymak zorunda vazifesidir. Dolayısıyla biz bu vazifeyi yerine getirdik. Bu vazifeyi yerine getirmemiz, hızlı bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyordu. Ayrıca hem Dünya Sağlık Örgütünden hem de Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütünden gözlemcileri de çağırdık." dedi.

Bakan Akdağ, Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırıya ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın basına yansıyan "Tespitleri Türkiye değil, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) yapmalı. Bence Türkiye Sağlık Bakanlığı, turizm sezonu öncesinde deniz sularının analizi, turizm bölgelerindekiler de dahil olmak üzere gıda ürünlerinin kalite-kontrolü ile uğraşmalı." sözlerine cevap verdi.

Bu ifadeyi basından duyduğunu dile getiren Akdağ, "İnşallah böyle bir gaflette bulunmamıştır. Çünkü basından duyduğum için gerçekte kullanmış mı bu sözleri bilemem." ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ, sağlık prosedürleri gereği hastanede hayatını kaybedenlerin değerlendirildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye olarak kucak açtığımız Suriyeli kardeşlerimizin hele hele böyle zalimce, vahşice saldırıdan sonra kucak açtığımız kardeşlerimizin tedavilerini yaptık. Tedavilerini yaparken içlerinden hayatlarını kaybedenler oldu. Bu işleri hiç bilmeyenler bile şunu bilirler, bir sağlık kuruluşu hastalarını aldığı zaman ya da vefat edenleri aldığı zaman bunu adli tabiplikle birlikte değerlendirir, meselenin adını koyar, koymak zorunda vazifesidir. Dolayısıyla biz bu vazifeyi yerine getirdik. Bu vazifeyi yerine getirmemiz, hızlı bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyordu. Ayrıca hem Dünya Sağlık Örgütünden hem de Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütünden gözlemcileri de çağırdık. Bunu dünyanın biran önce bilmesi, öğrenmesi ve tedbir alması gerekiyor. Elimizden gelen en hızlı biçimde yaptığımız için de çok mutluyuz."

Akdağ, iki gün önce yaptığı açıklamada, "İdlib'deki kimyasal harp maddesi kullanımı sonucunda maruziyete uğrayan kurbanlardan alınan kan ve idrar numunelerinde, sarin gazının metoboliti olan izopropil metilfosfonik asit tespit edilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

- İbrahim Erkal'ın sağlık durumu

Bakan Akdağ, dün evinin otoparkında baygın halde bulunan ve beyin kanaması ön tanısıyla hastaneye kaldırılan şarkıcı İbrahim Erkal'ın sağlık durumu ile ilgili de "Bu sabah İbrahim Erkal kardeşimizin durumu ile ilgili malumat aldık. Dün de görüşmüştüm ben başhekimle. Maalesef, durumu ciddiyetini muhafaza ediyor. Herhangi bir olumlu yöne doğru hastalığında gitme eğilimi yok. Arkadaşlarımız gayret ediyorlar. Allah'tan şifa diliyorum." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber