15 bin okul öncesi öğretmenine ihtiyaç var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanli, okul öncesi eğitimin olmazsa olmazlar arasında yer aldığını ifade ederek, bu eğitimi alan her öğrencinin ömür boyu başarılı olacağını söyledi.

İskele Caddesi üzerinde bulunan Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıda, okul müdürleri ve yöneticilerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 yıllık çalışmaları anlatıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın açılış konuşmasını yapması ile devam etti. Ardından kürsüye çağrılan Genel Müdür Remzi İnanlı, amaçlarının yapılan çalışmaları yöneticilerle, onlarında velilerle paylaşması gerektiğini belirtti. Bu şekilde var olan sıkıntıların tespit edilebileceğini ifade eden İnanlı, 60 kişilik ekiple il il dolaşarak eğitimdeki sıkıntıların dile getirildiğini kaydetti. Toplantı öncesi herkese sorulardan oluşan bir anket verdiklerini anlatan İnanlı, "Bu sayede okul müdürlerimizin cevapladıkları sorularla eğitimdeki eksiklikleri görüyoruz" dedi. Konuşmalarını slayt sunum eşliğinde sunan ve okul öncesi eğitimin hayat yolunda büyük rol oynadığını anlatan Remzi İnanli şöyle konuştu:

"Okul öncesi eğitimi alan bir çocuk hayat yolunda her zaman başarılı olur. Her geçen gün anaokulu sayımızı arttırıyoruz. Daha önce Van'da da 9 olan anaokulu sayısı 17'ye ulaşmıştır. Türkiye genelinde bu hep böyle. Sosyal devlet olarak bunu yapma zorunluluğumuz var. Avrupa Birliği de 'Üyelik için eğitimde bizim seviyemize gelmeniz gerekiyor' diyorlar. Onun için okul öncesi eğitime büyük önem vermektedirler. Bu konuda halkı bilinçlendirmek, çocukların anaokula gitmesi gerektiğini vurgulamalıyız".

Okul öncesi eğitim için öğretmen sıkıntısının da olduğunu belirten Remzi İnanli, 15 bin öğretmene ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti. Maliye Bakanlığı'nın kadro vermesi dahilinde atama yapabildiklerini aktaran İnanlı, öğretmen ihtiyacını, açık öğretimde okuyan öğrencilerden, yada Kız Meslek Liseleri'nde çocuk gelişimi eğitimi gören kızlardan tamamladıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber