CHP'nin 'sahte imza' başvurusu sonuçlandırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı, CHP'nin, TBMM Genel Kurulunun 14 Şubat'taki birleşiminde, ''salonda bulunmayan AK Parti milletvekillerinin yerine sahte imza ile Başkanlık Divanına oy pusulası gönderildiği'' iddiasıyla yaptığı başvuruyu sonuçlandırdı.

Başvurunun sonucuna ilişkin CHP Grup Başkanlığına bir yazı gönderen Arınç, Genel Kurulun 14 Şubat 2007 tarihli 63. birleşimde Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 12. maddesi üzerinde, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve arkadaşlarının verdiği önergenin oylamasında yoklama isteminde bulunulduğunu anımsattı.

İstem üzerine elektronik cihazla yoklama yapıldığını anlatan TBMM Başkanı Arınç, şöyle devam etti: ''Yoklama için belirlenen sürede cihaza giremeyen milletvekillerince gönderilen yoklama pusulaları, oturumu yöneten Başkanca okunmuş, sözkonusu birleşime ilişkin tutanaklardan anlaşılacağı üzere ismi okunan milletvekillerinin

Genel Kurul salonunda bulunup bulunmadıkları 'var' veya 'yok' şeklinde açıkça ifade edilmemiştir. Ayrıca, oturumu yöneten Başkan tarafından pusula gönderecek milletvekillerinin salonu terk etmemeleri yönünde bir uyarıda da bulunulmamıştır. Uyarı yapılmadığı için bazı milletvekillerinin yoklama pusulalarını Başkanlığa

iletmiş olmalarına rağmen Genel Kurul salonundan ayrılmış olmaları her zaman ihtimal dahilindedir.''

Arınç, salonda bulunduğu müşahede edilen milletvekillerine ait yoklama pusulalarının kürsüde görevli personele verildiğini kaydederek, ''Bu pusulalar dışında Başkanlık Divanınca görevli personele başkaca pusula teslim edilmemiştir. Bu nedenlerle, konu hakkında Başkanlığımızca yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır'' görüşüne yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber