Vali'yi soyanlar, soyuldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hırsızlık yapan iki kardeş, Tunceli Valisi Mustafa Erkal'ın Ankara'da bulunan evini soyduktan sonra kapı önündeki otomobilini de çaldı.

Valinin otomobiliyle uyuşturucu álemine giden hırsızlar, ardından bir kadının evine yine hırsızlık için girdiler. Banyo camına da rujla "Senin sonun geldi", "Ölüm" diye yazdılar. Yakalanan hırsız kardeşler, rujla yazılan ölüm tehdidi için "Filmlerde gördük, geyik yapalım dedik" diye ifade verdiler. Valinin otomobilinin de gaspçılar tarafından çalındığını söylediler.

TUNCELİ Valisi Erkal'ın Kırkkonaklar'da bulunan evine yaklaşık 20 gün önce hırsızlık amacıyla giren Erkan O. (21) ve Ergün O. (24) adlı kardeşler, evde bulunan valiye ait tabanca ve bilgisayarı çaldılar. İki hırsız kardeş, masa üzerinden otomobil anahtarını da alarak valinin kapı önündeki Renault Laguna marka otomobilini de çaldılar. İki kardeş, ertesi gün uyuşturucu almak üzere Çinçin semtine gitti. Uyuşturucuyu satın alacakları kişilerin saldırısına uğrayan 2 kardeş, ellerinden otomobil ve diğer çalıntı eşyalar alındıktan sonra dövülerek yol kenarına bırakıldı.

Parasız kalan kardeşler, bu kez Sancak Mahallesi'nde bulunan başka bir apartmana girdiler. Sibel Y'ye ait evin kapısını kırarak içeri giren 2 kardeş, evde bir şey bulamayınca önce parfümleri, ardından kitaplıkta bulunan bir cevşeni (dua kitabı) aldılar.

ÖLÜM TEHDİDİ YAZISI

Evde bir şey bulamayan hırsız kardeşler, banyo camına rujla "Senin sonun geldi", "Ölüm" yazdılar. Karşı daireye de giren Erkan O. ve Ergün O. evdeki 10 bin YTL değerindeki ziynet eşyalarını çaldıktan sonra, yine kapı önündeki otomobili de çalarak kaçmayı başardılar. Uzun süredir polisin takibe aldığı 2 kardeş, çaldıkları ziynet eşyalarını kuyumcuya satmak üzereyken Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu dedektiflerince düzenlenen operasyonla yakalandılar.

GEYİK OLSUN DİYE

Polis, operasyondan kısa süre sonra, Vali Erkal'ın otomobilini terk edilmiş halde bulurken, 2 kardeşin ifadelerinde suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. Sibel Y'nin banyosuna rujla "Senin sonun geldi", "Ölüm" tehditlerini ise "Geyik olsun" diye yazdıklarını belirten hırsız kardeşler, "Filmlerde böyle sahneler görüyorduk. Tamamen geyik olsun diye yazdık. Tehdit amaçlı değildi" dediler. Erkan O. ve Ergün O. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber