Hastanede kaynar suyla işkence iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, bir televizyon kanalında yayınlanan dayak görüntüleriyle gündeme gelen Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kaynar suyla işkence yapıldığını ve kolunu kullanamaz hale geldiğini ileri süren 29 yaşındaki Mehmet Koç, hukuk mücadelesini 3 yıldır sürdürüyor.

Koç, televizyon kanalındaki programı izledikten sonra 3 yıl önce yaşadığı şiddeti yeniden hissederek acı çektiğini söyledi. Sürekli halisünasyon gördüğünü ve rahatsız olduğunu, 3 yıl önce de tedavi olmak için Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gittiğini anlatan Koç, burada kötü muamele yapıldığını hissettiği için hastanede kalmak istemediğini söyledi. Koç, "Hastanede yatmam için benden imza istediler, ben de vermek istemedim. Daha sonra iki personel geldi ve birisi ağabeyimin yanında bana yumruk attı. Sonra ortalık karıştı. Tartışma büyüyünce 7-8 hastabakıcı daha gelerek beni etkisiz hale getirdi, bir doktor da sakinleştirici iğne yaptı" dedi.

Gözünü açtığında elleri ve ayakları iple bağlı olduğunu vurgulayan Koç, yaşadığı geceyi şöyle anlattı:

"Ellerim arkadan bağlanmış, ayaklarım da bileklerimden bağlanarak beni yüzükoyun yatırmışlardı. Su istedim su vermediler. İçeri, sabaha karşı 1.80 boylarında yüzünü göremediğim bir adam girdi. Sen daha ölmedin mi diyerek bana bağırarak yumruk ve tekmeyle vurmaya başladı. Bana içinde kıl olan pis bir su getirdi, ben içmek istemedim zorla içirmeye çalıştı. Üstelik getirdiği su kaynar suydu. İçmemek için direnince saçımdan tutup içirmeye çalıştı. O arada su üzerime koluma döküldü ve kolum yandı. Şimdi sağ kolumu kullanamıyorum. O gece diğer odalardan da bağırma çağırma sesleri geliyordu. Sesler sabaha kadar hiç durmadı. Sürekli birileri işkence gördüğü için bağırıyordu. Çok kötüydü."

Ailesinin bir gün sonra hastaneye gelerek kendisini hastaneden çıkardığını belirten Koç, "Hastaneden çıktıktan sonra Adana Numune Hastanesi'nden işkence gördüğüme dair rapor aldım. Doktor bana 10 gün iş göremez raporu verdi. Yaşadığım olaydan sonra sağ kolumu kullanamaz oldum. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen hala iplerin izi bacağımda kaybolmadı. Hakkımı aramak için mahkemeye başvurdum, görüntü olmadığı için kimseyi inandıramadım. Mahkeme devam ediyor, elimde rapor olmasına rağmen inanmıyorlar. Ama yılmadan mücadeleme devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Mehmet Koç, yaşadıkları olaydan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde de tedavi gördüğünü ve iyileştiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber