Seçmen listeleri için acele edin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), güncelleştirilmesi için askıya çıkardığı seçmen listelerine kayıt yaptırmak için süre 1 Mart'ta sona erecek.

YSK'nın TC Kimlik Numarası esasına göre oy kullanılmasını içeren yeni sistemi uyarınca, 25 Aralık'ta bilgi güncelleme amacıyla muhtarlıklarda askıya çıkarılan listeler 1 Mart'ta askıdan indirilecek.

Başta iktidar AKP olmak üzere bütün siyasi partiler listelerde kaydı bulunmayan seçmeni kayıt yaptırmaları için mektup, broşür, bilbaordlarla uyardı.

28 Mart 2004'de yapılan son mahalli seçimlerde ya da daha sonra yapılan seçimlerde listelere yazılmayanlar, 1 Mart 2007 tarihi itibariyle 18 yaşını dolduranlar, başka listede yazılı olmasına karşın, sürekli oturmak amacıyla listenin çıkarıldığı seçim bölgesine taşınanlar, TC Kimlik Numarası bulunmayanlar, bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik bulunanlar, askerlikten terhis olanlardan listelerde kaydı olmayanlar, muhtarlıklara başvurarak isimlerini yazdırabilecek. DYP 2 hafta kadar önce seçmen listelerinin askı süresinin uzatılması için YSK'ya başvuruda bulunmuştu. Ancak, DYP'nin bu yöndeki başvurusuna YSK'nın soğuk yaklaştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber