Pepe: Kamuoyunun yüzde 65'i erken mesaiyi destekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, mesai düzenlemesinin birden çok faydasının olabileceğini dünyadaki uygulamalardan bildiklerini ifade ederek, "mesaiye başlama saati olarak 07.00'nin uygun olabileceğini" söyledi.

Pepe, AK Parti grup toplantısından önce, mesai saatlerinin erkene alınması konusunun dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine, bu konunun gündeme gelmediğini söyledi.

Küresel ısınma ile enerjinin iyi kullanılması açısından ve güneş ışığından daha fazla istifade etmek için mesai saatlerinde değişiklik yapılabileceğini daha önce açıkladığını kaydeden Pepe, bazı Kuzey Avrupa ülkelerinde mesaiye başlama saatlerinin 06.00-07.00 olduğunu ifade etti.

Bakan Pepe, mesai saatlerinin erkene alınmasının hem güneş enerjisinden, ışığından daha fazla istifade etme imkanı getirdiğini, hem de sabah, aynı saatlerde milyonlarca çocuk ve memurun yola çıkması nedeniyle felç olan trafik sorununa çözüm olacağını kaydetti.

Osman Pepe, "Trafikte aşırı yüklenmeden dolayı müthiş bir enerji kaybı oluyor, onu da düşünmek lazım. Mesai düzenlemesinin birden çok faydası olabileceğini, dünyadaki uygulamalardan biliyoruz. 'Türkiye de bunu yapabilir' diye düşüncemiz var" dedi.

"KAMUOYUNUN YÜZDE 65'İ DESTEKLİYOR"

Konunun herkes tarafından tartışıldığını ifade eden Pepe, kamuoyunun yüzde 60-65'inin mesai saatlerinin erkene alınmasını istediğini gördüğünü söyledi.

Osman Pepe, "Başbakan destekliyor mu?" sorusu üzerine, konunun henüz Bakanlar Kurulunda görüşülmediğini ifade ederek, bu konunun; suyun, enerjinin ve çevrenin daha iyi kullanılması konusunda sundukları pakette yer aldığını ve tartışıldığını bildirdi.

"Sizin düşüncenize göre mesaiye başlama saati 07.00 mi?" sorusuna Pepe, "Türkiye'nin bulunduğu enlem itibariyle 07.00'nin uygun olabileceğini düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber