Cumhuriyet Başsavcıları, model cezaevini gezdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MODEL OLARAK SEÇİLEN VE MODERNİZE ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN ELAZIĞ E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU, BÜTÜN İLLERİN CUMHURİYET BAŞSAVCILARINA TANITILDI

Avrupa Konseyi'nce desteklenen ''Yargının Modernizasyonu ve Cezaevi Reformu Projesi" kapsamında model olarak seçilen ve modernize çalışmaları tamamlanan Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, bütün illerin cumhuriyet başsavcılarına tanıtıldı.

Programa büyük bir katılım gösteren 64 savcı, ''model cezaevi" olarak da tanınan Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nu gezdi. Programa katılan savcılara hitaben bir konuşma yapan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Bakır, ''3 sene önce başlayan projenin son günlerini yaşıyoruz. Bu proje, yargının modernizasyonu projesi idi ve bir ayağı cezaevlerini kapsıyordu. Cezaevini kapsayan proje, dört başlık altında toplanıyordu. Adalet Bakanlığı AB Birliği Komisyonu ve AB Konseyi birlikte götürüyordu bu projeleri. Bir tanesi 'Modern Cezaevi Yönetimi' projesi olarak gerçekleşiyor. İkincisi 'Modern Cezaevi Mimarisi' projesi, üçüncüsü 'Cezaevi Personelini Eğitim' projesi ve sonuncusu 'İnfaz Hakimliği İzleme Kurulları Destekleme' projesi. 3 yıllık projenin son günlerinde geldik ve bakıyoruz ki; hiç boş vakit geçirmemişiz, her şeyi yerine getirmeye çalışmışız ve yerine getirmişiz" dedi.

Sungurlu Başsavcısı Mustafa Ercan, "Avrupa'daki cezaevlerinden çok çok ileride yurt dışında da bazı cezaevlerini gördük. Bizim cezaevimiz gerçekten örnek cezaevi halini almış" derken, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu ise, "Yapılan hiçbir masraf karşılıksız kalmamış. Elazığ Cezaevi insan onuruna yakışır bir şekilde güzel olmuş. Barınma olanağı sağlanmış. Dileğim, Türkiye'deki bütün cezaevlerinin aynı standarda çıkarılması" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber