Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 20/12/1993 tarihli ve 21794 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Çalışmaları sırasında her ne suretle olursa olsun, muttali oldukları ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamı dışında kalan ve suç konusu olan fiiller hakkında Teftiş Kuruluna haber vererek derhal inceleme ve soruşturmaya başlamak ve bitirmek. 4483 sayılı Kanun kapsamına giren hususları yetkili mercie haber verip Başkanlıktan gelecek tahkik emrini beklemek, gecikmesinde zarar umulan hallerde gereken usul işlemlerini yapmak ve tahkik emri geldiğinde, hakkında inceleme yapılan görevlinin ifadesini de almak suretiyle incelemeyi tamamlamak ve görüşlerini içeren bir rapor düzenleyerek yetkili mercie sunmak. Anılan Kanunda hüküm bulunmayan hallerde Ceza Muhakemesi Kanununda yer alan usul ve esaslar uyarınca hareket etmek,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 33 ? Müfettişlerin kıdemleri aşağıdaki esaslara göre tespit edilir:

a) Teftiş Kuruluna giriş müfettiş yardımcılığına girişle başlar.

b) Müfettişlerin kıdemleri, Teftiş Kurulunda geçen fiili hizmet sürelerine göre tespit edilir.

c) Teftiş Kuruluna giriş tarihinin aynı olması halinde, Müfettiş Yardımcıları için giriş sınavındaki başarı derecesi; Müfettişler için yeterlik sınavındaki başarı derecesi; Başmüfettişler için Başmüfettişliğe ilk atanma tarihi, aynı tarihte atananlar için Müfettişlik kıdemi, Müfettişlik kıdemi de aynı olanlar için yeterlik sınavındaki başarı derecesi esas alınır.

d) Bilgilerini artırmak üzere dış memleketlere gönderilme, kurs, seminer ve benzeri geçici görevlendirme veya maaşlı izinli sayılma halleri müfettişlik kıdeminden sayılır.

e) Teftiş Kurulundaki görevinden nakil, istifa, emeklilik, müfettişlik sınavında başarılı olamama gibi sebeplerle ayrılan müfettiş veya müfettiş yardımcılarının tekrar Teftiş Kuruluna dönmeleri halinde, Kurul dışında geçen süreleri müfettişlik kıdeminden sayılmaz.

f) Herhangi bir sebeple başka bir göreve atanan müfettiş yardımcılarının tekrar sınav kazanarak müfettiş yardımcılığına dönmeleri halinde, daha önce müfettiş yardımcılığında geçen süreleri müfettişlik kıdeminden sayılmaz."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 51 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 51 ? Müfettiş ve Müfettiş Yardımcıları geçici görevle ilgili yolluk, yevmiye ve diğer haklarını merkezde Başbakanlık Merkez Saymanlığından, taşrada Defterdarlık ve Mal Müdürlüklerinden alırlar. Çekilen paranın hak edilen miktarı aşmaması esastır.

Müfettişler ve Müfettiş Yardımcıları çalışmalarını, yolluk, yevmiye ve diğer haklarını aylık olarak düzenleyecekleri yurtiçi geçici görev yolluğu bildiriminde gösterirler. Bu bildirimlerin ait olduğu ayı takip eden ayın ilk haftası içinde Kurul Başkanlığına gönderilmesi gerekir. "

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber