'Fiş vermemek ahlaksızlıktır'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, "Fiş vermeyen mükellefler var. Fiş vermemek, vergi kaçırmak demektir. Bu da ahlaksızlığa eşittir" dedi.

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın "Gelir Vergisi Beyanı ve Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi" başlıklı semineri, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) gerçekleştirildi.

Seminere Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Alanya Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Kutlu, Antalya Serbest Muhasebeciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Süleyman Tok, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. Seminerde 2007'nin Mart ayında mali müşavirlerin düzenleyeceği gelir vergisi ve menkul kıymetler vergisi beyannamelerinin nasıl düzenleneceğine ilişkin bilgiler verildi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Antalya'da hedeflenen vergi gelirlerinin 2005 yılına göre yüzde 33 oranında arttığını ifade ederek, "Antalya, 2005 yılına göre, 2006'da yüzde 44 tahsilat artışı sağlamıştır. Antalya'da tahakkuk vergisi artışında 2005 yılına göre 793 milyon YTL, tahakkuk vergisi olarak da 684 milyon YTL vergi ilave edilmiştir. Vergi alınırken topluma ne kadar hizmet dönüyor, buna bakılması gerekir. Bizler 1 yılda toplanan vergileri hizmet olarak görmek isteriz. Güçlü devlet, vergisinin toplanıp hizmete dönüştüğü devlet demektir" dedi.

Mehmet Sütçü, vergi bilincinin küçük yaştaki çocuklara öğretilmesi gerektiğini belirterek, "20-30 sene sonra yeni nesillerimiz vergi bilincini taşıyacaktır. Bunun için de okullarımızda, eğitim ve öğretim yerlerimizde çocuklarımıza vergi hakkında bilgiler verilmeli ve verginin dönüşümünün ülkeye hizmet olarak döndüğü konusunda bilinçlendirilmelidir" diye konuştu.

Sütçü, Alanya'da Şubat ayında 227 basit usul mükellefinin zarar ettiğinin altını çizerek, "Zarar beyan eden mükellefler yandı. 2006 yılında vergi gelirleri ile ilgili basit usul mükelleflerinin tümü kar beyan etmiştir. Şu anda bu rakam sıfır olmuştur. Alanya 2006 yılında 300 milyon YTL'nin üzerinde bir tahakkuk yapmıştır. 50-60 ili geride bırakmıştır. Toplanan vergi ise 185 milyon YTL olmuştur. Bu sene bu vergi limitinin üzerine çıkmalıyız" ifadelerini kullandı. Sütçü sözlerine şöyle devam etti:

"Zarar eden mükelleflerimizi teselli edelim. Onlar bizim için önemli. Toplumda hep karlı mükelleflere bakılıyor, zarar eden mükelleflere bakılmıyor gibi bir düşünce var. Bunlar yanlıştır. Son dönemlerde sahte ve yanıltıcı belgelerde bir artış görülüyor. Bunun için cezai yaptırımlar uyguluyoruz. Kira gelirleri ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. İşyerlerinde kiraların gerçeğe yakın beyan edilmesi gereklidir. Bunun yanısıra mükelleflerimiz adres, mail ve telefon değişikliklerini bizlere bildirmeleri gerekir. Fiş vermemek demek vergi kaçırmaktır. Bu da ahlaksızlığa eşittir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber