Gönül: Öğrencilerin manevi yönü eksik

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Atatürk zamanında boşanma oranı sıfır iken şimdi yüzde 40 civarında. Öğrencilere ahlak dersleri de verilmesi lazım." dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise, aldıkları tedbirlerle 2006 yılının Dilovası için millat yılı olduğunu söyledi.

Kocaeli'de Nuh Çimento tarafından yapılan okulun açılışı yapıldı. Açılışa Kocaeli'nin iki bakanı Pepe ve Gönül de katıldı. Öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılanan bakanlar, hükümetin eğitim alanında yaptığı atılımları bir kez daha hatırlattı.

Açılış konuşmasında öğretmenlere seslenen Bakan Gönül, öğretmenlerin derslerin yanında öğrencilerin ileride daha mutlu bir hayat sürmesi için manevi yönlerine de önem vermesini istedi. Gönül, törene katılanlara şöyle seslendi: "Öğrencilerin ileride sosyal bir varlık olacağını düşünerek, ona göre öğrencilerimizi yetiştirmeleri gerekiyor. Atatürk döneminde boşanma oranları istatistiklere bile giremeyecek kadar az iken, şimdi Türkiye'de boşanma oranı yüzde 40'lara ulaştı. Bu, eğitimde işin manevi tarafına daha az önem verdiğimizin bir işaretidir. Ben şunu rahatlıkla ifade etmek istiyorum ki, yalnız makine gibi yetiştirdiğimiz öğrenciler, Türkiye'de ileride belki bir fabrikanın çarkı olabilirler, ama mutlu insanlar olamazlar."

Açılıştan sonra gazetecilerin Dilovası ile ilgili sorularını cevaplayan Bakan Pepe ise, geçen yılın Dilovası için millat yılı olduğunu söyledi. Bakanlık olarak yaptıkları çalışmaların bölgenin hava kirliliğinin önüne geçmesi için büyük mesafe alındığını belirten Pepe şöyle konuştu: "Dilovası'nda bizim 2004-05 yılları içinde Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü, Kocaeli Üniversitesi ve Bakanlığımızın yaptığı çalışmanın raporları var elimizde. Bu raporlar doğrultusunda bölgedeki hava kirliliği ile alakalı bir takım tedbirler istedik fabrikalardan. Fabrikalar bu konu ile ilgili tedbirler aldı almayanlar ile ilgili gerekli işlemleri yaptık. Dilovası bir yıl önceki Dilovası değil. 2006 Dilovası için bir millat yılıdır. 2.5 yıldır Dilovası'nda yaptığımız çalışma sonucunda olumlu neticeler aldık almaya da devam ediyoruz. Bölgenin hava durumu iki ayrı istasyon ile izliyoruz. Fabrikaların bacalarındaki durumu online olarak her zaman kontrol ediyoruz. Hava kirliliği önüne geçmek için milyonlarca liralık yatırım yapan fabrikaları gördüm. Biz üreticilerimizin dünya standartlarında üretim yapmasını istiyoruz. Bu konuda sanayicilerimize her türlü desteği veriyoruz. Ama şunu da söylüyoruz eski köy eski kurallarla idare edilemez. Dünyanın gelişmiş ülkeleri çevre ile ilgili ileri adım atarken biz de durmayacağız aynı tempo ile adım atmaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber