Belediye cinayeti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Mart 2007 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İBB, İSKİ ve Bahçelievler Belediyesi'nin ortak protokolü ile başlatılan Tavukçu Deresi'nin ıslah çalışması can aldı. Annesiyle birlikte yolda yürürken üstü kartonla kapalı rögara basan 5 yaşındaki Dilara, rögarın içine düşerek boğuldu. Dilara'nın cesedi, olay yerine 3 km. uzaklıktaki dere ağzından çıktı

Bahçelievler'de Ağustos 2004'te bir evi su basması sonucu 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve Bahçelievler Belediyesi, Tavukçu Deresi'nde ıslah çalışması yapmak için aralarında protokol imzaladı. Islah çalışması Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle MVM Şirketi'ne verildi. Ancak firma yaptığı çalışma kapsamında rögarların kimisinin üstünü kapakla kapatırken, kimisinin üzerini de karton ya da suntayla kapattı. İşte bu ihmal, göz göre göre küçük Dilara'nın ölümüne yol açtı.

Şirinevler'de lokantada çalışan Muhterem Dumru ile ev hanımı Songül Dumru'nun 3 çocuğundan en küçüğü olan Dilara, annesi Songül'le birlikte Şirinevler Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuyan ağabeyi Servan'ı da alarak evlerine gidiyordu. Anne Songül iki çocuğunun da ellerinden tutarak evine doğru yol alırken, Dilara üzeri kartonla kapatıldığı için fark edilmeyen logarın üzerine bastı. Annesinin elinden kurtulan Dilara rögar çukurundan içeri düştü. Vatandaşlar olayın ardından itfaiye ekiplerine haber verdi.

Babanın acı dolu dakikaları

Olayın ardından çığlıklar atan anne Songül Dumru, panik halinde eşi Muhterem Dumru'yu telefonla aradı.

Baba Muhterem itfaiye ekipleriyle birlikte olay yerine geldi. Rögar çukuruna giren ekip, akıntıyı farkedince kanalın çıkış noktası olan Ataköy'e gitmeye karar verdi. Dilara'nın cansız bedeni Ataköy'de bulundu. Şok geçiren baba Muhterem Dumru, küçük kızın lağım sularına bulanmış cesedini bağrına basarak, haykırarak ağladı. Küçük kızın cesedini kucağından indirmeyen acılı baba, 'canım benim, kızım benim' diyerek ağladı. Dilara'yı öpüp koklayan gözü yaşlı baba, kızının ölmüş olabileceğine inanmayarak olay yerinde bulunan polislere 'Kızımı hastaneye götürelim' diyerek yalvardı. Kızı ve oğluyla yolda yürürken başına gelen felaketin ardından anne Songül Dumru olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Özrü kabahatinden büyük!

İSKİ yetkilileri ilk olarak yaptıkları açıklamada 'Rögarın betonu dökülmüş ve üzerine uyarı konmuş. Ancak akşam saat 23.00 sıralarında bir araç bu kapağın üzerinden geçmiş ve kapağı rögarın içine düşürmüş' dedi. İSKİ daha sonra yaptığı açıklamada ise söz konusu yolun trafiğe kapalı alan olduğunu belirtti. İSKİ'nin bu çelişkili açıklamalarından sonra konuşan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ise İspanya'dan telefonla yapılan görüşmede olaydan haberdar olmadığını belirtti. Şantiyelerde güvenlik tedbirlerinin çalışma yapan firmalara ait olduğunu açıklayan Çodur, 'Güvenlik firmaya aittir' demekle yetindi. Çodur, müteahhitlerin denetlenip denetlenmediğiyle ilgili bir soru üzerine de, 'Tabii ki denetimler yapılıyor. Ancak gözden kaçanlar olabilir' dedi.

Rögar 6 aydır açıktı iddiası

Vatandaşlar, bir çocuğa mezar olan rögarın kapağının altı aydır açık olduğunu belirterek, 'Burada pek çok rögarın kapağı açıktı. Şirketi defalarca uyarmamız sonucunda bazı rögarların kapağı kapatıldı. Ancak çocuğa mezar olan rögar kapatılmayanlar arasındaydı. 200 metre ileride Atatürk İlköğretim Okulu var. Çocuklarımız her gün bu yolu kullanıyor. Belediye neden bunları denetlemiyor' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber