BASK, YÖK Yasası konusunda hükümete destek verdi

Haber Giriş : 17 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK Genel Başkanı Resul Akay, meslek liselerinin yeniden yapılandırılması gerektiğini, hükümetin bu konudaki yasa değişikliğini olumlu bulduklarını söyledi.

Akay, Malatya`da Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu`nun (BASK) Öğretmenevi`nde düzenlenen bölge toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, seçimler öncesinde siyasetçilerin sendikal yasa konusundaki düşüncelerini, seçim sonrasında unuttuklarını öne sürdü.

Türkiye Cumhuriyeti`nin bir hukuk devleti olduğunu, hiçbir vatandaşı mağdur edecek uygulama yapılmaması gerektiğini ifade eden
Akay, ``Bugün Türk Telekom ülke ekonomisine 2,5 katrilyon lira girdi sağlarken, neden özelleştiriliyor? Kim hükümet koltuğuna oturuyorsa, çalışana düşman oluyor`` dedi.

Akay, meslek liselerinin yeniden yapılandırılması gerektiğini de belirterek, hükümetin bu konudaki yaptığı yasa değişikliğini olumlu bulduklarını söyledi.

Daha sonra yapılan toplantıya, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ile Elazığ, Sivas, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli, Van, Gümüşhane, Erzurum ve Kars`tan BASK şube başkanları ve il temsilcileri katıldı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber