Evladım için generallikten vazgeçtim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Mart 2007 18:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

ADANA'da oturan emekli Kurmay Albay Ziya Gürsoy, sara hastası 22 yaşındaki Gökçe Gürsoy ile daha yakından ilgilenebilmek için generallik beklentisini bir kenara bırakarak istifa ettiğini söyledi.

Emekli olduktan sonra Turgut Özal Bulvarı'nda Özel Yankı Rehabilitasyon Merkezi'ni açan Ziya Gürsoy, son olarak İstanbul (NBC) Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı olduğunu, oğlu Gökçe'nin rahatsızlığı nedeniyle emekli olup, bu tür hastalara fayda sağlamak için 11 emekli asker arkadaşıyla Can Evi Vakfı'nı kurduğunu belirtti.

Hem oğlu, hem de onun durumundaki hastalara fayda sağlamak için de rehabilitasyon merkezi kurduğunu anlatan Gürsoy, ?Oğlum Gökçe'nin doğum sırasında kordon bağının dolanması nedeniyle bir süre oksijensiz kalıp, beyninde zedelenme meydana geldi. Oğlum 6 aylıkken sürekli sara nöbetleri geçirmeye başladı. Bu durum yıllarca sürdü. Yurt içinde tüm doktorlara götürmemize rağmen sonuç elde edemedik'' dedi.

Oğlunu tedavi için İngiltere'ye götürdüğü sırada, 20 gün bu ülkede kaldığını, bu sürede oğlunun sara nöbeti geçirmediğini belirten Gürsoy, ?O zaman anladım ki, oğlumun babasına ihtiyacı var. Bu nedenle Türkiye'ye dönüp, 1998'de general olma şansım varken, evladımı düşünerek istifa ettim. Kariyerimi evladım için terk ettim. Şimdi hem oğlumun tedavisi, hem de bu tür hastaların tedavisi için mücadele ediyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber