TRT, neden 15 Temmuz gecesi, yayını kesemedi?

15 Temmuz gecesi, TRT'nin yayınının neden kesilemediği ve darbe bildirisinin okunmasına imkan tanındığı hala cevaplanamayan sorulardan birisi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mayıs 2017 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Temmuz 2016'da, Boğaziçi köprüsünün askerlerce tutulmasının bir darbe girişimi olduğu, kamuoyunda saat 22:30 sıralarında anlaşılmıştı.

FETÖ'nün darbeci askerleri ise Başbakan Binali Yıldırım'ın TV'de açıklama yaptığı saat 23:07'den önce TRT'ye girmişti.

Darbe bildirisi ise spiker Tijyen hanım tarafından saat 00:02'de okundu.

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu günden bu yana cevabı en çok merak edilen ve cevaplanamayan soru, neden TRT'nin yayınının kesilmediği ve neden darbe bildirisinin okunmasının önlemediğidir.

O gece TRT'de olanlar, eğer kurumun en üst yöneticisi talimat verseydi, TRT içindeki yayının uyduya çıkışını sağlayacak fiber optik kabloların kesilebileceğini ve bu durumda TRT'de darbe bildirisinin okunamayacağını belirtmektedir..

Ancak, TRT içinde herhangi bir direniş olmamıştır. TRT içinde, "devamlılık bölümünde" yetkin personel olmasına rağmen, TRT bildirisinin okunmasının engellenmesi için hiçbir tedbir alamamıştır.

TRT'yle ilgili en vahim iddia ise şudur. Bazı personel yayının kesilmesini amirlere ifade edince, cevap olarak "Askerin işine karışmayalım" olmuştur.

İşte, bir darbe bildirisini okutmamayı dahi beceremeyen bir TRT yönetimi hala görevde ve işbaşındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber