'Demokrasi için her türlü bedeli ödemeye hazırız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, 18 dokunulmazlık dosyasının TBMM'ye gönderilmesine ilişkin, "Biz, bundan korkmuyoruz. Demokrasi için her türlü bedeli ödemeye hazırız." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2017 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Demokrasi için her türlü bedeli ödemeye hazırız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, beraberindeki bazı milletvekilleriyle birlikte DİSK Başkanı Kani Beko'ya 16 Nisan halk oylamasıyla ilgili "teşekkür" ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Ağbaba, halk oylamasında çıkan "hayır" oylarının CHP'nin değil, tüm Türkiye'nin olduğunu söyledi.

CHP'nin "hayır" mücadelesinin devam edeceğini vurgulayan Ağbaba, herkesin görevinin "hayır"ları artırmak, güçlü bir parlamenter demokrasiyi inşa etmek olduğunu söyledi. Ağbaba, bu süreçte atacakları her adımın, bütün muhalefeti, "hayır" diyen herkesi kapsayacağını, kimseyi ötekileştirecek bir hareket içinde olmayacaklarını dile getirdi.

"Televizyon ekranlarında yapılması doğru değil"

Ağbaba, konuşmasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarının hatırlatıldığı Ağbaba, "Bizim görevimiz, 'hayır'ı azaltmak değil, artırmaktır. Bütün atacağımız adımlarda bunu göz önünde bulunduracağız. Bu tür tartışmaların televizyon ekranlarında yapılması doğru değil. Partimizde kararlar, partinin yetkili organlarınca alınır. 'Hayır'ı azaltacak tartışmalardan hepimizin özenle kaçınması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 18 milletvekiline ait 20 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına gönderildi. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusunu Ağbaba, "Biz, bundan korkmuyoruz. Demokrasi için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Fezlekelerle bizim gözümüzü korkutamazlar. Bu demokrasi mücadelesinde birçok insan bedel ödüyor, bizim de bu bedeli ödemekten kaçınmayacağımızı belirtmek istiyorum." diye yanıtladı.

"Fezlekede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin de olduğunun" anımsatıldığı Ağbaba, "Biz, suçun bireysel olduğuna inanıyoruz. Kardeşinden dolayı Dişli'nin ceza almasından yana değiliz. Ancak bu evrensel kuralı herkesin uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Son kararnamede atılan askerlere ve öğretim üyelerine baktığımız zaman, 'kiminin kardeşinin, kiminin akrabasının böyle bir ilişki içerisinde olduğu' söyleniyor. Bu tamamen hukuksuzluktur, hukuk askıya alınmıştır." dedi.

Mehmet Tosun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber