Demirtaş hakkındaki o dava düştü

Başka suçtan tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "hakaret" davası Demirtaş'ın milletvekili olması ve kürsü dokunulmazlığı olduğu gerekçesiyle düşürüldü.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2017 16:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Demirtaş hakkındaki o dava düştü

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2015 yılındaki Rusya ziyareti sonrasında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında eski

Başbakan Ahmet Davutoğlu için söylemlerinden sonra dava açılmıştı. Davutoğlu'na hakaret iddiasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Demirtaş hakkında karar bugün çıktı.

Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Selahattin Demirtaş tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Demirtaş'ın sözlerinin kürsü dokunulmazlığı kapsamında olduğunu ve sorumsuzluk içerdiğini belirterek, "Sanığın milletvekili olması ve cezai sorumluluğunun bulunmadığı tüm dosya kapsamında anlaşılmakla, dava şartları oluşmadığından sanık hakkındaki kamu davasının düşürülmesine" ifadeleri kullanıldı.

Damla GÜLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber