Akdağ Sezer'in vetosunu değerlendirdi: 'Yabancı hekim' konusunda kararlıyız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2007 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, yabancı hekim çalıştırılmasına ilişkin kanunu veto etmesiyle ilgili olarak, ''Katıldığımız noktalar ve katılmadığımız noktalar olabilir. Hükümetimiz bu dönüşüm programını gerçekleştirmeye kararlıdır'' dedi.

Recep Akdağ, Burdur'da düzenlenen ve kaymakamlar, sağlık müdürleri, başhekimler ile bakanlık görevlilerinin katıldığı ''Sağlıkta Dönüşüm Programı, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı''na katıldı. Yaklaşık 3.5 saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Akdağ, Burdur'un sağlık alanındaki ihtiyaçları, yatırımları ve planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Akdağ, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, yabancı hekim çalıştırılmasıyla ilgili yasayı TBMM'ye geri göndermesiyle ilgili sorular üzerine, kararın internetten alınarak kendisine iletildiğini söyledi. Veto gerekçelerini inceleme fırsatı bulamadığını kaydeden Akdağ, ''Bunların resmen bildirilmesi lazım. Biz de inceleyeceğiz, hukukçularımız da inceleyecek. Katıldığımız noktalar ve katılmadığımız noktalar olabilir. Gerekçeleri kendim de inceleyeceğim'' dedi.

Bir gazetecinin, veto kararındaki yabancı hekimlerin istihdam ve dil sorunlarıyla ilgili ifadeleri hatırlatması ve, ''Siz de bu endişeleri taşıyor musunuz?'' sorusu üzerine Akdağ, şöyle yanıt verdi:

''Ben işimi yapıyorum. Sabah 05.00'te kalktım. 06.00'da Burdur'a geldim. Şimdi saat gece yarısına yakın. İşimi bu şekilde yapmaya devam edeceğim. Hükümetimiz, bu dönüşüm programını gerçekleştirmeye kararlıdır. Biz işimizi yapıyoruz. Dolayısıyla şöyle yorumlanmış, böyle yorumlanmış, bunlar bizi çok da doğrusu meşgul etmiyor. Yorumlar, hele hukuk dışı yorumlar varsa, bunlar bizim için hiç önemli olmayacaktır. Ama incelemeden de hiçbir şey söyleyemem.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber