Hastanelere ihale yoluyla personel alımına düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2007 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Danıştay'ın kamu hastanelerindeki laboratuvar ve ameliyathane gibi birimlerindeki hizmet alımlarının uzman ve teknisyen düzeyindeki personel ile yapılabilmesine imkan sağlayan uygulamayı iptal etmesi üzerine yeni bir düzenleme yaptı.

Yeni düzenlemeye göre, hizmet alımı yapılan kuruluştan, sadece kurdurulacak cihazların bakımı ve onarımı için gerekli personel bulundurması istenebilecek. Danıştay 13. Dairesi, 'Hizmet satın alınarak kuruma kurulan tıbbî cihazların işletilmesi için gerekli olan uzman personel ve teknisyen düzeyindeki personel ile birlikte hizmet satın alınabilir' şeklindeki genelge hakkında yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Sağlık Bakanlığı bunun üzerine yeni bir düzenlemeye gitti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yayınlanan genelgede şu ifadelere yer verildi: "Tıbbî cihaz hizmet alımı yoluyla kiralanarak kuruma kurdurulacak olan cihazın/cihazların bakımı, onarımı, her türlü destek ve hizmete hazır halde tutulması, ayrıca kaliteli ve verimli hizmet verebilmesini temin için gerekli personel bulundurulması istenebilir."

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu, yeni düzenlemeyle yargı kararlarına tamamen uyum sağlandığını söylerken, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci hastanelerin para kaynağı olan ameliyathane, laboratuvar gibi birimlerinin sessizce özel sektöre satıldığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber