Doğum uzmanı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Mart 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'da oturan 33 yaşındaki Eyüp Kudin, doğum yapması ardından kanaması durmayan ve 1 hafta yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden eşi 30 yaşındaki eşi Perihan Kudin'in ölümünden sorumlu olduğunu öne sürdüğü Dr. Olgun Akben hakkında, ?Rıza dışında kısırlaştırma ve geç müdahale sonucu taksirle öldürme' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Viranşehir İlçesi'nde oturan 5 çocuk annesi Perihan Kudin, 21 Şubat'ta doğum sancılarının artması üzerine eşi Eyüp Kudin tarafından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada, Yılmaz adı verilen erkek bebek dünyaya getiren Kudin, doğum sonrası kanamasının durmaması nedeniyle Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyatla rahmi alınan Kudin, bir hafta süresince yoğun bakım ünitesinde yapılan tedavilere karşın kurtarılamayarak 28 Şubat'ta öldü.

Eşinin ölümüyle yıkılan Eyüp Kudin, avukatı Mevlüt Güneş aracılığı ile, eşinin ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği Viranşehir Devlet Hastanesi kadın doğum uzmanı Olgun Akben hakkında Viranşehir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Dr. Akben'i, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet etti. Herhangi sağlık sorunu bulunmadığını öne sürdüğü eşinin, doktor ve ebe sorumsuzluğundan öldüğünü öne süren Eyüp Kudin, şu iddialarda bulundu:

?Eşimi sancıları tutunca hastaneye götürdüm ve burada normal doğum yaptı. Doğum sonrası taburcu olması için işlem yaparken, hastane yetkilileri kanaması artan eşimin bir süre daha hastanede tutulacağını söyledi. Bu sırada kadın doğum uzmanı doktor hastaneye geldi ve eşimi ameliyata aldı. Ameliyatta kanamayı durduramayınca eşimi Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk etti. Burada eşim hemen ameliyata alındı. Doktorlar bana, doğum sırasında eşimin 2 kez kalp krizi geçirdiğini, ilk müdahalenin geç yapıldığını ifade etti. Burada 1 hafta yoğun bakımda kaldı, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı."

8 yıllık evli olduğunu ve eşinin ölümü ardından 5 çocuğunun ortada kaldığını belirten Kudin, ?Sorumlular hakkında davacı oldum. Hiç bir maddi beklentim yok, başka insanların benimle aynı duruma düşmemeleri için dava açtım ve doktorun gerekli cezayı almasını istiyorum? dedi.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan kadın- doğum uzmanı Olgun Akben ise Perihan Kudin'in doğumunu kendisinin yaptırmadığını, o gün ?icapçı doktor' olduğunu ve ebeler tarafından yapılan doğum ardından, hastanın kanamasının artması üzerine kendisine haber verildiğini belirterek, şöyle dedi:

?Bana haber verilmesi üzerine hastaya müdahalede bulundum. Yaptığım tetkiklerde kadının rahminin yırtıldığını tespit ettik. Kanama durmayınca, ilçede görev yapan kadın doğum uzmanı ile anestezi uzmanını çağırarak, rahmini aldık. Yaklaşık 3-4 saat insan üstü gayret sarf ettik. O gün benim en yakınım da olsa, ancak o kadar çaba sarf edebilirdik. Gereken her şeyi yaptık. Buna rağmen kanamayı durduramayınca diğer doktor arkadaşlarımızın da görüş birliği ile hastayı Tıp Fakültesi'ne sevk ettik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber